Vesti
Saopštenja

OG: Postavljanje objekata na javnim površinama uz opštinsku saglasnost

Opštinsko odeljenje inspekcije ohrabruje građane da se priključe pokretanju pozitivnih promena u opštini Gračanica u cilju zaštite i očuvanja javnih površina i prijave svako nesavesno postavljanje objekata i uređaja na površinama javne namene, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. 
OG: Postavljanje objekata na javnim površinama uz opštinsku saglasnost
Opština Gračanica (Foto Kim arhiva)

Kako se navodi, javne površine se mogu koristiti shodno svojoj nameni isključivo uz opštisku saglasnost i to se odnosi na: privremene montažne, demontažne objekte i kioske; letnje bašte ugostiteljskih objekata zatvorenog i otvorenog tipa tende, nastrešnice, reklamne oznake, slobodno stojeće i zidne vitrine za odlaganje robe, rashladni uređaji, pokretni uređaji za pripremu hrane (aparati za kokice, kukuruz, sladoled) specijalizovana vozila za usluge, automati za napitke.

Inspekcija opštine Gračanica podseća građane da se na površinama javne namene mogu postaviti uređaji striktno pod uslovima i na način predviđen zonama i propisima odeljenja javnih službi i uz datu saglasnost.

„Opština Gračanica kao pretežno ruralna sredina obitava prelepim seoskim i međuseoskim zonama koje su zaslužile lepotu stanovništva, prolaznika i turista. Pokrećemo pozitivne promene za radom i savesnijim ponašanjem i pozivamo vas da u ovom procesu učestvujemo zajedno i da građani uz dokazni materijal u vidu fotografije prijave prekršioce i da zajedno kao dobri domaćini uvek krenemo iz svog dvorišta“, navodi se u saopštenju inspekcije opštine Gračanica.

Proces će biti monitorisan i praćen od strane komunalnog i inspektora zaštite životne sredine.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022