Vesti
Saopštenja

OG: Od ponedeljka novi sistem i raspored prikupljanja smeća

Odeljenje javnih službi Opštne Gračanica obaveštava javnost da će od ponedeljka, 29. jula, početi sa primenom novog sistema upravljanja i rasporedom prikupljanja otapada po naseljima.
OG: Od ponedeljka novi sistem i raspored prikupljanja smeća
Ilustracija (Foto Kim)

U skladu sa reformama koje će se vršiti u upravljanju otpadom, Opština Gračanica će na svojoj teritoriji početi sa novim Operativnim sistemom upravljanja otpadom, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Takođe, svako domaćinstvo, fizička i pravna lica imaće pristup novim uslugama.

“Svi su u obavezi da preuzmu odgovornost plaćanja usluge. Molimo sve građane za saradnju, kako bi zaštitili životnu sredinu i omogućili uspostavljanje novog Sistema za upravljanje otpadom”, navodi se.

U ponedeljak, 29. jula 2019. godine Opština Gračanica kreće sa primenog novog rasporeda prikupljanja otpada po naseljima.

Tako će smeće ponedeljkom biti prikupljano u Gračanici, utorkom u Lapljem Selu, Kišnici i Gračanici, sredom u Preocu, Livađu, Sušici, Badovcu, Batusu, Suvom Dolu i Novom Naselju, četvrtkom u Dobrotinu, Gornjoj i Donjoj Gušterici, a petkom u Lepini, Ugljaru, Čaglavici, Skulanevu i Radevu.

“S obzirom da se radi o novom planu, još jednom, molimo građane da sarađuju sa opštinskim službenicima i preduzećem za prikupljanje otpada, kako bi što efikasnije sačuvali našu životnu sredinu”, saopšteno je iz Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica.

 Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020