OG: Od ponedeljka novi sistem i raspored prikupljanja smeća

Odeljenje javnih službi Opštne Gračanica obaveštava javnost da će od ponedeljka, 29. jula, početi sa primenom novog sistema upravljanja i rasporedom prikupljanja otapada po naseljima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

U skladu sa reformama koje će se vršiti u upravljanju otpadom, Opština Gračanica će na svojoj teritoriji početi sa novim Operativnim sistemom upravljanja otpadom, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Takođe, svako domaćinstvo, fizička i pravna lica imaće pristup novim uslugama.

“Svi su u obavezi da preuzmu odgovornost plaćanja usluge. Molimo sve građane za saradnju, kako bi zaštitili životnu sredinu i omogućili uspostavljanje novog Sistema za upravljanje otpadom”, navodi se.

U ponedeljak, 29. jula 2019. godine Opština Gračanica kreće sa primenog novog rasporeda prikupljanja otpada po naseljima.

Tako će smeće ponedeljkom biti prikupljano u Gračanici, utorkom u Lapljem Selu, Kišnici i Gračanici, sredom u Preocu, Livađu, Sušici, Badovcu, Batusu, Suvom Dolu i Novom Naselju, četvrtkom u Dobrotinu, Gornjoj i Donjoj Gušterici, a petkom u Lepini, Ugljaru, Čaglavici, Skulanevu i Radevu.

“S obzirom da se radi o novom planu, još jednom, molimo građane da sarađuju sa opštinskim službenicima i preduzećem za prikupljanje otpada, kako bi što efikasnije sačuvali našu životnu sredinu”, saopšteno je iz Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica.

 

Ostale vesti

 • Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

 • Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Petrović u Berlinu sa savetnikom Angele Merkel

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji boravi u Berlinu, sastao se sa Matijasom Lutenbergom, glavnim spoljnopolitičkim savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, saopšteno je iz ove stranke.   

 • Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.

 • Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Tači i Borel o evropskom putu Kosova

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovorao je danas sa Žozepom Borelom visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost. Teme razgovara bile su aktuelna politička situacija i evropski put Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

 • Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Petrović sa Kosnetom o situaciji na Kosovu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa ambasadorom SAD na Kosovu, Filipom Kosnetom. Tema razgovara bila je aktuelna situacija na Kosovu, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane