Vesti
Saopštenja

OG: IBCM obezbedio tri stipendije

Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Detalj sa sastanka (Foto OG)

Na sastanku se govorilo o stipendijama i uslovima koje IBC-M želi da ponudi Opštini Gračanica kao finansijsku pomoć, ističe se u saopštenju opštine Gračanica dostavljeno medijima.

Obezbeđeno je tri stipenidije koje IBC-M dodeljuje, dve pune stipendije za osnovne Bačelor studije i jednu punu stipendiju za Master program za studiranje na Međunarodnom poslovnom koledžu u Mitrovici za predstojeću akademsku 2020/2021 godinu, koja će početi oktobra tekuće godine, dodaje se u saopštenju.

„Duga i dobra saradnja sa Međunarodnim poslovnim koledžom iz Mitrovice rezultat je ovoga što danas imamo. Jako je važno da ulažemo u omladinu u svim sverama, verujem da će stipendije biti od velike važnosti za buduće studente“, kazala je nakon sastanka direktorica Ničić.

Stipendija pokriva čitavo školovanje na osnovnim Bačelor studijama u trajanju od tri i po godine, kao i kompletno školovanje na Master studijama u trajanju od dve godine, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIZJK) će podatke o zaraženima od sutra saopštavati svakoga dana u 15:00 časova.
  • 14.07.2020
Rakić i Abot o pandemiji koronavirusa
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovara je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o pandemiji izazvanoj virusom Kovid-19.
  • 14.07.2020
Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020