Vesti
Saopštenja

OG: Fondacija "Delije" obezbedila poklone za mališane

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
OG: Fondacija
Srđan Popović sa predstavnicima Fondacije "Delije" (Foto OG)"

"Predstavnici Fondacije predvođeni Ljubomirom Кrletom Stankovićem stigli su u Gračanicu gde će podeliti 2.000 paketića deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta. Osim novogodišnjih paketića Delije su obezbedile preko 20 laptopova tablet računara i telefona kao i novčanu pomoć od po 500 evra za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica", ističe se u saopštenju.

Predsednik opštine Gračanica danas je primio predstavnike Fondacije uručio im zahvalnice za doprinos i pomoć koju pružaju deci sa teritorije opštine Gračanica .

„Svake godine Fondacija `Delije` obraduje naše mališane. Želim da im se u njihovo ime zahvalim. Zadovoljstvo je imati ovakve ljude uz sebe i verujem da naš narod sa ovakvim akcijama vidi da nije sam. Svi ovi ljudi iz Fondacije marljivo rade tokom cele godine i pažljivo osmišljavaju na koji način mogu da pomognu našem narodu. Ove godine kao i prethodnih pored novogodišnjih paketića naše mališane će obradovati i sa novim telefonima i laptopovima. Nadam se da će se ova akcija nastaviti a ono što sam dobio kao uveravanje nakon razgovora koji sam imao sa predstavnicima fondacije jeste da oni ove akcije planiraju dugoročnije što je dokaz da naš narod u budućnosti neće biti sam“, kazao je Popović.

Već nekoliko godina unazad Fondacija „Delije“ donira paketiće i pomoć za decu na Кosovu. Osim sada već tradicionalne podele novogodišnjih paketića Delije su učestvovale i mnogim humanitarnim akcijama kojima su pomogle brojne zdravstvene ustanove i porodice na teritoriji opštine Gračanica, napominje se u saopštenju ove loklane samouprave.



Ostale vesti

Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021