Vesti
Saopštenja

OG: Doniran insulin Udruženju dijabetičara

U skladu sa potrebama i zahtevima Udruženja dijabetičara sa teritorije opštine Gračanica opštinsko Odeljenje zdravstva dodelilo je insulin za bolesnike, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
OG: Doniran insulin Udruženju dijabetičara
Ilustracija (Foto pixabay.com)

"Opštinsko Odeljenje zdravstva i socijalne zaštite u sklopu prevencije i pomoći stanovništvu zbog novonastale epidemiološke situacije, nabavilo je određenu količinu insulina koji je nedostajao za bolesnike sa teritorije opštine Gračanica i predalo je Udruženju dijabetičara", stoji u saopštenju.

"Ovo je samo jedna u nizu pomoći Odeljenja zdravstva za najugoženije stanovništvo sa teritorije opštine Gračanica. U skladu sa mogućnostima i potrebama, pružanje pomoći će se nastaviti i u narednim danima za sve pacijente kojima je ona potrebna", saopšteno je iz opštinskog Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021