Vesti
Saopštenja

OG: Doniran insulin Udruženju dijabetičara

U skladu sa potrebama i zahtevima Udruženja dijabetičara sa teritorije opštine Gračanica opštinsko Odeljenje zdravstva dodelilo je insulin za bolesnike, navodi se u saopštenju ove lokalne samouprave.
OG: Doniran insulin Udruženju dijabetičara
Ilustracija (Foto pixabay.com)

"Opštinsko Odeljenje zdravstva i socijalne zaštite u sklopu prevencije i pomoći stanovništvu zbog novonastale epidemiološke situacije, nabavilo je određenu količinu insulina koji je nedostajao za bolesnike sa teritorije opštine Gračanica i predalo je Udruženju dijabetičara", stoji u saopštenju.

"Ovo je samo jedna u nizu pomoći Odeljenja zdravstva za najugoženije stanovništvo sa teritorije opštine Gračanica. U skladu sa mogućnostima i potrebama, pružanje pomoći će se nastaviti i u narednim danima za sve pacijente kojima je ona potrebna", saopšteno je iz opštinskog Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite.Ostale vesti

Vlada Kosova usvojila fiskalni paket mera
Vlada Kosova je na vandrednoj telefonskoj sednici usvojila fiskalni paket mera povodom epidemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 31.03.2020
Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020