Vesti
Saopštenja

„OEBS spreman da pomogne održavanje izbora“

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin sastao se danas sa šefom misije OEBS na Kosovu Žan Klod Šlimberžeom. Posebna pažnja posvećena je organizaciji glasanja u srpskim sredinama na Kosovu na predstojećim parlamenatarnim izborima koje organizuje Srbija.

„OEBS spreman da pomogne održavanje izbora“
(Foto KIM)

Kako je sapšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ministar Vulin je tokom razgovora podsetio da za organizaciju izbora na Kosovu i Metohiji već postoji model koji se u praksi pokazao uspešnim na izborima održanim 2012. godine.

Ambasador Šlimberže potvrdio je spremnost misije OEBS na Kosovu za izvršenje zadatka, ukoliko se o tome postigne saglasnost i primetio kako je pitanje rezervisanih mandata za zajednice u kosovskoj skupštini, postalo predmet žustre stranačke rasprave.

Na kraju sastanka, sagovornici su konstatovali da uspeh u organizaciji izbora i naročito učešće srpske zajednice na svim izborima nužno podrazumeva usklađene obostrane napore OEBS-a i Vlade Republike Srbije, kaže se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022