Vesti
Saopštenja

OEBS predstavlja izveštaj o postupanju sudova u predmetima terorizma

OEBS će  sutra u Prištini predstaviti izveštaj o postupanju kosovskog pravosudnog sistema u predmetima terorizma, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz ove misije.
OEBS predstavlja izveštaj o postupanju sudova u predmetima terorizma
Ilustracija (Foto Pixabay)

’’Izveštaj Postupanje u predmetima terorizma u sistemu krivičnog pravosuđa Kosova analizira predmete terorizma od 2018. do 2020. godine i zasnovan je na podacima Misije sa nadgledanja suđenja, informacijama iz sudova i detaljnim razgovorima sa zainteresovanim stranama’’, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje, njegova namena je da podrži pravne stručnjake u održavanju najviših profesionalnih standarda u oblasti zakona i praktične politike koja je puna izazova. U tom cilju, izveštaj utvrđuje dobre prakse, kao i oblasti od interesa u zakonodavstvu, postupku i praksi i završava se nizom preporuka.

’’Učesnici će imati priliku da čuju prezentacije jedne od dve autorke izveštaja, pravne savetnice Kirsti Brimelov (Engleska i Vels), i razmišljanja panelista. Zatim će uslediti diskusija i deo predviđen za pitanja i odgovore o nalazima izveštaja’’, stoji u saopštenju.

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju, ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, predsedavajući Sudskog saveta Kosova Aljbert Zogaj i specijalni tužilac Afrim Šefkiu, kako je saopšteno, održaće uvodne govore, zajedno sa ambasadorom Majklom Davenportom, šefom Misije OEBS-a na Kosovu.Ostale vesti

Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
  • 04.10.2022
Oproštajni susret Vjose Osmani i Ferenca Kajarija
Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je u oproštajnu posetu komandanta KFOR-a general-majora Ferenca Kajarija.
  • 03.10.2022
Ranjavanje muškarca ispred diskoteke policija označila kao pokušaj ubistva
Ranjavanje Srbina Ljubomira Mirića ispred diskoteke u Gračanici u subotu veče, Kosovska policija je okarakterisala kao pokušaj ubistva.
  • 03.10.2022
Staro Gracko: Raseljenima obezbeđena pijaća voda
U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice, sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.
  • 03.10.2022
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica ponovo organizuje "Putujući bioskop" u sredinama u kojima živi srpsko stanovništvo na Kosovu.
  • 03.10.2022