Oebs: Nismo inicirali otvaranje istraga, ali ih podržavamo

„Predstavnik Oebs-a za slobodu medija nije deo bilo kakve inicijative o otvaranju istraga o ubijenim novinarima na Kosovu. Naša kancelarija je obaveštena o Rezoluciji o istragama ubistava novinara koja je usvojena na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a koja sadrži poziv da se obnove napori da se odgovorni za ubistva novinara privedu pravdi“, stoji u pismu predstavnika OEBS-a za slobodu medija poslatom UNS-u.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija

U njemu se navodi i da predstavnik OEBS-a za slobodu medija podržava svaku incijativu koja će doprineti rešavanju slučajeva ubijenih novinara na području OEBS-a i da je i u prošlosti apelovao da se prekine nekažnjivost nad novinarima.

„Bezbednost novinara i prestanak nekažnjivosti je apsolutni imperativ za predstavnika OEBS-a za slobodu medija i OEBS u celini“, piše u pismu.

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija ovo pismo uputio je nakon informacije koju je UNS-u dostavio generalni sekretar Rikardo Gutjerez da je „upravo obavešten od predstavnika OEBS-a za slobodu medija da oni razgovaraju sa Veranom Matićem o tome kako da podrže ponovno otvaranje istraga o ubistvima novinara na KiM“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane