Vesti
Saopštenja

OEBS donirao Gimnaziji u Lapljem Selu računarsku opremu

Šef Misije OEBS-a na Кosovu Jan Bratu u pratnji predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića, donirao je prištinskoj Gimnaziji u Lapljem Selu računarsku opremu, koja će služiti za vođenje elektronskog dnevnika.
OEBS donirao Gimnaziji u Lapljem Selu računarsku opremu
Dejan Denić, Srđan Popović i Jan Bratu (Foto OG) i

Bratu je direktoru Gimnazije, Dejanu Deniću, uručio četiri desktop kompjutera, četiri laptopa i multifunkcionalni uređaj za štampanje, kopiranje i skeniranje dokumenata, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

„Veoma mi je drago što sam danas u Lapljem Selu i što sam u prilici da určim malu, ali veoma korisnu donaciju. Odgovorili smo na zahtev jednog meštanina da školu pomognemo na ovaj način. Želeli smo i da učenicima i nastavnicima stvorimo dobre uslove za obrazovanjem i u tom smislu neophodna je i računarska oprema“, kazao je Bratu i dodao da se nada da ovo neće biti poslednja pomoć ovoj školi.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da lokalna samouprava nastavlja dobru i pre svega prijateljsku saradnju sa OEBS-om.

„Iako je po rečima gospodina Bratua ovo mala donacija, ona je svakako od velikog značaja. To znači da nismo zapostavljeni, da neko brine i vodi računa o nama. Svi znamo koliko je obrazovanje i stvaranje što boljih uslova za napredovanje naše dece važno i zato se mi stalno trudimo da u svakom pogledu poboljšamo obrazovni sistem“, kazao je Popović i dodaoda se nada da će se ove godine, sa završetkom Srednjoškolskog centra, Gimnazija preseliti u novi objekat, “čime će biti rešen problem njihovog sedišta”.

Direktor Gimnazije Dejan Denić zahvalio se na, kako je rekao, značajnoj donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces.

„Ovom donacijom obezbeđeni su osnovni uslovi za rad Gimnazije. Zbog nedostatka računarske opreme nismo bili u mogućnosti da vodimo elektronsku evidenciju podataka, tako da će se oprema koristiti za vođenje e-dnevnika“, kazao je Denić.

Današnjoj donaciji prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Gračanica Ljubiša Кaradžić i direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Nićić.

 Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021