Vesti
Saopštenja

Odluke Vlade ostaju na snazi

Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
Odluke Vlade ostaju na snazi
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Odluke o obustavi nastave, zatvaranju granica, obustavi letova, zabrani kretanja ljudi, ali i vanrednog stanja u javnom zdravlju ostaju na snazi do 12 aprila ove godine. To se odnosi i na izmenje odluke u proteklom periodu.

Kako je saopšteno, ministar zdravlja Arben Vitia će svakodnevno preispitivati epidemiološku situaciju i u vezi sa svakom od gore navedenih odluka a nakon prethodnih konsultacija sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, sa drugim resornim ministarstvima i relevantnim stručnjacima mogu preporučiti Vladi da odluke ostanu na snazi; izmene ili dopune odluke ili ih ukinu.

Navodi se takođe da su istitucije dužne da preduzmu sve neophodne radnje za sprovođenje ove ove odluke.Ostale vesti

Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020
Jevtić i Bratu o institucijama i sprečavanju incidenata
Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadora OEBS-a na Kosovu, Janom Bratuom o poslednjim incidentima u kojima su Srbi povratnici bili na meti napadača. Na sastanku je zaključeno da je neophodno veće angažovanje svih institucija na Kosovu u rešavanju bezbednosnih incidenata koji su zadnjih meseci pogodili srpsku zajednicu i povratničke sredine.
  • 28.05.2020
UNDP donirao IT opremu Agenciji za hitno upravljanje
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu donirao je 25 tableta Agenciji za hitno upravljanje sa ciljem da se smanji siromaštvo i nejednakost.
  • 28.05.2020