Vesti
Saopštenja

Odluke Vlade ostaju na snazi

Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
Odluke Vlade ostaju na snazi
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Odluke o obustavi nastave, zatvaranju granica, obustavi letova, zabrani kretanja ljudi, ali i vanrednog stanja u javnom zdravlju ostaju na snazi do 12 aprila ove godine. To se odnosi i na izmenje odluke u proteklom periodu.

Kako je saopšteno, ministar zdravlja Arben Vitia će svakodnevno preispitivati epidemiološku situaciju i u vezi sa svakom od gore navedenih odluka a nakon prethodnih konsultacija sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, sa drugim resornim ministarstvima i relevantnim stručnjacima mogu preporučiti Vladi da odluke ostanu na snazi; izmene ili dopune odluke ili ih ukinu.

Navodi se takođe da su istitucije dužne da preduzmu sve neophodne radnje za sprovođenje ove ove odluke.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020