Vesti
Saopštenja

Odluke Vlade ostaju na snazi do 6. aprila

Na osnovu predloga Ministarstva zdravlja odlučeno je da mera za proglašenje hitne situacije za javno zdravlje, kao i odluka za zabranu kretanja građana i privatnih vozila od 17:00 do 06:00 sati ostaje na snazi do 6. aprila, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.
Odluke Vlade ostaju na snazi do 6. aprila
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

U saopštenju se dodaje da se odluka odnosi i na prekid obrazovno nastavnog procesa u javnim i privatnim obrazovnim institucijama sa preporukom da se jedan roditelj oslobodi sa posla.

Do 06. aprila, je zabranjen ulazak i izlazak građana u opštinama Klina i Mališevo, napominje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će ministar Ministarstva zdravlja, najkasnije do 3. aprila, razmotriti navedene odluke u konsultaciji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, stručnjacima i drugim ministarstvima, kako bi se procenila efikasnost i potreba za određenim merama, kao i dati preporuke Vladi Kosova o nastavku određenih mera.

"Institucije Vlade Kosova su obavezne da preduzmu neophodne mere za izvršenje ove odluke", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020