Vesti
Saopštenja

Odložena poseta Šarčevića i Đurića Kosovskom Pomoravlju

Poseta ministra prosvete Mladena Šarčevića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, najavljena za sutra, odložena je. Novi datum posete biće blagovremeno saopšten, kažu u Kancelariji za KiM.
Odložena poseta Šarčevića i Đurića Kosovskom Pomoravlju
Mladen Šarčević i Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Kako je ranije najavljeno iz Kancelarije za KiM, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić trebalo je sutra da posete Kosovsko Pomoravlje.

U okviru te posete, Šarčević i Đurić trebalo je da obiđu osnovne škole "Dositej Obradović" u Partešu i "Vuk Karadžić" u Šilovu.

Razlozi zbog kojih je poseta otkazana nisu navedeni u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Vakcinisano 10.500 Srba sa Kosova
U srpskim sredinama na Кosovu za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopštila je Kancelarija za KiM. Do sada je vakcinisano 10.500 osoba, a revakcinisano 8.000.
  • 07.03.2021
Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021