Vesti
Saopštenja

Odlikovanje Svetskoj banci

Kosovski predsednik Hašim Tači odlikovao je Kancelariju Svetske banke povodom njene 20. godišnjice rada na Kosovu.
Odlikovanje Svetskoj banci
Gelder i Tači (Foto Predsedništvo)

Tači je regionalnoj direktorki Svetske banke za Zapadni Balkan Lindi Van Gelder dodelio predsedničku medalju za zasluge zbog njenog doprinosa privrednom razvoju Kosova

„Saradnja između Kosova i Svetske banke je bila izuzetno dobra i svi projekti koje je finansirala Svetska banka dali su veoma dobre rezultate u našoj privredi i društvu. Ono su uticali na finansijsku stabilnost i privredni rast Republike Kosovo“, rekao je Tači.

Kosovo je postalo član Svetske banke pre deset godina.Ostale vesti

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020