Vesti
Saopštenja

Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom misije OEBS-a na Кosovu Janom Bratuom. Popović je Brtauu zahvalio na doprinosu i pomoći koju je pružio ovoj lokalnoj samoupravi, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica
Srđan Popović i Jan Bratu (Foto Opština Gračanica)

Odlazeći ambasador OEBS-a Jan Bratu kazao je nakon razgovora sa Popovićem da je međusobna saradnja bila uspešna i da će tako ostati i ubuduće.

„Imali smo veoma dobru saradnju mi kao misija sa srpskom zajednicom a pogotovu sa opštinom Gračanica. Uveren sam da će se ova saradnja nastavii i u buduće. Hteo bih lično da se zahvalim gradonačelniku Popoviću na izvanrednoj saradnji. Najviše smo radili na jačanju i osnaživanju omladine i njihovoj međusobnoj saradnji. Veoma je bitno da se ove inijative nastave i u buduće“, rekao je Bratu.

Popović se Bratuu zahvalio na svemu što je OEBS pružio u cilju unapređenja života stanovnika opštine Gračanica.

„Mogu reći da smo sve stvari rešavali na jednom prijateljskom nivou a tome je doprinelo i njegovo bogato iskustvo. Mi svakako nastavljamo saradnju sa OEBS-om. Ambasadoru Bratuu želim puno uspeha na novoj poziciji. Neće nam biti tako daleko i nadam se da ćemo naći načina da nastavimo dosadašnju dobru saradnju“, kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović poklonio je Janu Bratuu koji uskoro prelazi na dužnost ambasadora OEBS-a u Srbiji duborez Manastira Gračanica.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022