Vesti
Saopštenja

Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom misije OEBS-a na Кosovu Janom Bratuom. Popović je Brtauu zahvalio na doprinosu i pomoći koju je pružio ovoj lokalnoj samoupravi, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica
Srđan Popović i Jan Bratu (Foto Opština Gračanica)

Odlazeći ambasador OEBS-a Jan Bratu kazao je nakon razgovora sa Popovićem da je međusobna saradnja bila uspešna i da će tako ostati i ubuduće.

„Imali smo veoma dobru saradnju mi kao misija sa srpskom zajednicom a pogotovu sa opštinom Gračanica. Uveren sam da će se ova saradnja nastavii i u buduće. Hteo bih lično da se zahvalim gradonačelniku Popoviću na izvanrednoj saradnji. Najviše smo radili na jačanju i osnaživanju omladine i njihovoj međusobnoj saradnji. Veoma je bitno da se ove inijative nastave i u buduće“, rekao je Bratu.

Popović se Bratuu zahvalio na svemu što je OEBS pružio u cilju unapređenja života stanovnika opštine Gračanica.

„Mogu reći da smo sve stvari rešavali na jednom prijateljskom nivou a tome je doprinelo i njegovo bogato iskustvo. Mi svakako nastavljamo saradnju sa OEBS-om. Ambasadoru Bratuu želim puno uspeha na novoj poziciji. Neće nam biti tako daleko i nadam se da ćemo naći načina da nastavimo dosadašnju dobru saradnju“, kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović poklonio je Janu Bratuu koji uskoro prelazi na dužnost ambasadora OEBS-a u Srbiji duborez Manastira Gračanica.Ostale vesti

Vjosa Osmani otputovala u Njujork
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je otputovala u Njujork u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, gde će na marginama 76. sesije Skupštine Ujedinjenih nacija imati niz sastanaka sa delegacijama nekoliko država učesnica, predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova.
  • 19.09.2021
Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021