Vesti
Saopštenja

Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom misije OEBS-a na Кosovu Janom Bratuom. Popović je Brtauu zahvalio na doprinosu i pomoći koju je pružio ovoj lokalnoj samoupravi, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
Odlazeći šef OEBS-a Bratu posetio opštinu Gračanica
Srđan Popović i Jan Bratu (Foto Opština Gračanica)

Odlazeći ambasador OEBS-a Jan Bratu kazao je nakon razgovora sa Popovićem da je međusobna saradnja bila uspešna i da će tako ostati i ubuduće.

„Imali smo veoma dobru saradnju mi kao misija sa srpskom zajednicom a pogotovu sa opštinom Gračanica. Uveren sam da će se ova saradnja nastavii i u buduće. Hteo bih lično da se zahvalim gradonačelniku Popoviću na izvanrednoj saradnji. Najviše smo radili na jačanju i osnaživanju omladine i njihovoj međusobnoj saradnji. Veoma je bitno da se ove inijative nastave i u buduće“, rekao je Bratu.

Popović se Bratuu zahvalio na svemu što je OEBS pružio u cilju unapređenja života stanovnika opštine Gračanica.

„Mogu reći da smo sve stvari rešavali na jednom prijateljskom nivou a tome je doprinelo i njegovo bogato iskustvo. Mi svakako nastavljamo saradnju sa OEBS-om. Ambasadoru Bratuu želim puno uspeha na novoj poziciji. Neće nam biti tako daleko i nadam se da ćemo naći načina da nastavimo dosadašnju dobru saradnju“, kazao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović poklonio je Janu Bratuu koji uskoro prelazi na dužnost ambasadora OEBS-a u Srbiji duborez Manastira Gračanica.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021