Vesti
Saopštenja

„Odgovorni za krivična dela moraju biti kažnjeni“

„Počinioci krivičnih dela moraju biti pronađeni i kažnjeni u skladu sa zakonom jer jedino tako može biti izgrađeno poljuljano poverenje u institucije“, zaključak je današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva za zajednice i povratak i pripadnika Kfora.
„Odgovorni za krivična dela moraju biti kažnjeni“
Sa današnjeg sastanka (Foto MZZP)

Predstavnici ministarstva Nenad Talić, Miloš Stanković i Marko Stanojević preneli su pripadnicima Kfora, potpukovnik Džonu Hanteru i majoru Džordanu Vajliju zabrinutost ministra za Dalibora Jevtića zbog nedovoljne reakcije javnosti i predstavnika institucija nakon 15 incidenata koliko ih je bilo u prethodna dva meseca u srpskim sredinama.

“Kada počinioci krivičnih dela ostaju na slobodi, stvara se osećaj nekažnjivosti, a kada su krivična dela usmerena prema povratnicima i nevećinskim zajednicama potrebna je osuda čitavog društva, kao i reakcija svih institucija”, saglasili su se sagovornici.

Kako je navedeno, pripadnici Glavnog štaba Кfora su obećali da će sarađivati sa svima u izgradnji bezbednog okruženja za sve zajednice na Kosovu.

Saglasili su se da je potrebno uključiti i predstavnike drugih institucija koje mogu uticati na izgradnju poverenja nevećinskih zajednica u institucije.

Povodom poslednjih incidenata ministar Jevtić je više puta razgovarao sa komandantom Kfora Mikeleom Risijem, podsetili su iz Ministarstva za zajednice i povratak.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020