Vesti
Saopštenja

Odbornica PDS-a prešla u Srpsku listu

Dosadašnja odbornica PDS-a u Skupštini opštine Gračanica, Sanja Mladenović prešla je u Srpsku listu, saopšteno je iz ove partije.
Odbornica PDS-a prešla u Srpsku listu
Srđan Popović i Sanja Mladenović (Foto Srpska lista)

Mladenović je, kako je saopšteno, odlučila da podrži politiku Srpske liste jer, kako je kazala ta stranka ulaže napore u opstanak ljudi ovde.

„Opredeljena da sa svojom porodicom ovde na Кosovu i Metohiji planiram budućnost nastaviću da kao deo Srpske liste pružim svoj doprinos da nastavimo da gradimo jedinstvo, čuvamo nacionalni interes, svoje domove i odupremo se iskušenjima koja dolaze sa raznih frontova. Ujedinjeni možemo sve“, istakla je u saopštenju Sanja Mladenović.

Predsednik Progresivno demokratske stranke (PDS) Nenad Rašić nije želo da komentariše prelazak Mladenovićeve u Srpsku listu. "Nemam komentar", kratko je rekao Rašić za RTV Kim.

Prelaskom obornice Sanje Mladenović, Srpska lista sada broji 15 od ukupno 19 odbornika Skupštine opštine Gračanica.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021