Vesti
Saopštenja

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo
Sa turnira u Donoj Gušterici (Foto Opština Gračanica)

Ulazak na Кosovo nije dozvoljen ŽOК „Slavija“ iz Sofije, ŽOК „Marica“ iz Plovdiva, ŽOК „Jantavolej“ iz Skoplja i ŽOК „Radan“ iz Lebana.

Zbog zabrane devojkama da doputuju na Kosovo, deo turnira odigraće se u Donjoj Gušterici, a drugi u Lebanu, kaže predstavnik ŽOК „Vidovdan“ Vladan Trifić.

Kako navode organizatori turnira iz ŽOK "Vidovdan" na terenima u Donjoj Gušterici igraće vršnjakinje iz ŽOК „Vidovdan“ iz Donje Gušterice i Gračanice, ŽOК „Ozren“ iz Sokobanje i ŽOК „Sokolica“ iz Zvečana.

Trifić je na otvaranju turnira u Donjoj Gušterici rekao da se politika još jednom umešala u sport.

„Mi se politikom ne bavimo, samo želimo da nam se daju lopte i dozvoli da igramo odbojku“, poručio je Trifić.

On se predsedniku opštine Lebane zahvalio što je primio ekipe koje su vraćene i što će organizovati drugi deo turnira.

„Pobednike nećemo proglašavati, jer ste vi draga deco svi pobednici. Pobednici su naši gosti koji su uspeli da dođu, ali i svi vi koji svojim zalaganjem i svijim trudom u nenormalnim uslovima u kojim živimo želite da se bavite sportom“, kazao je Trifić obraćajući se mladim odbojkašicama.

U ime opštinskog odeljenja za omladinu i sport prisutne je pozdravio direktor Dušan Cvejić.

„Danas rezultat nije u prvom planu, ali jesu vaši neraskidivi odnosi i druženje, ono na čemu radimo i što želimo da gradimo. Isto tako sam siguran da među vama postoji neki neotkriven talenat, jedna Tijana Bošković, Maja Ognjenović, a sa ponosom mogu reći da među vama postoji jedna Milena Rašić, koja je sa našeg prostora“, kazao je Cvejić.

Ispred Кancelarije za КiM turnir je zvanično otvorio Đorđe Stakić.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022