Vesti
Saopštenja

Odbačena optužnica protiv gradonačelnika Štrpca

Sudsko veće Osnovnog suda u Uroševcu odbacilo je optužnicu protiv gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića za zloupotrebu službenog položaja.

Odbačena optužnica protiv gradonačelnika Štrpca
Bratislav Nikolić (Foto arhiva Kim)

„Pravda je još jednom pobedila. Svim političkim protivnicima koji su proteklih meseci osuđivali Bratislava Nikolića ova presuda predstavlja još jedan dokaz neosnavanih napada koji su bili zasnovani samo sa ciljem da se čoveku, koji uživa 80 procenata podrške građana Štrpca, ali i velike većine Srba širom Kosova, ukalja obraz“, piše u saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke iz Štrpca.

„Bratislav Nikolić će sa svojim saradnicima nastaviti da radi kao i do sada i jedino u interesu građana“, ističe se u saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke iz Štrpca.Ostale vesti

Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022
Konkurs za najlepšu fotografiju opštine Gračanice
Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom "Najlepša fotografija opštine Gračanice". Cilj foto konkursa je promovisanje kulturnog i turističkog blaga opštine.
  • 26.09.2022
Nastup mladih glumaca i balerina iz Gračanice u Subotici

Članovi dramske i baletske sekcije Doma kulture "Gračanica" na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u Subotici izveli dve predstave juče. Mladi glumci amaterskog pozorišta "Janićije Popović" koje radi u sklopu Doma kulture "Gračanica" izveli su predstavu "Misterija nestalog jajeta", a potom su polaznice Škole baleta izvele delove iz baletskih predstava „Uspavana lepotica“, „Кrcko oraščić “ i „Don Кihot“, kao i delove modernog baleta.

  • 25.09.2022
Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022