Vesti
Saopštenja

Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIZJK) će podatke o zaraženima od sutra saopštavati svakoga dana u 15:00 časova.
Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Ministarstvo zdravlja objavilo je da će se u 15:00 časova saopštavati podaci o broju primljenih pacijenata, zdravstvenom stanju pacijenata i drugim informacijama vezano za pandemiju kovid-19 na Kosovu.

„Kako bi se javnost pravovremeno informisala o rezultatima ispitivanja na koronavirus od strane Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, o broju analiziranih uzoraka, testiranih, izlečenih, preminulih i broju aktivnih slučajeva po opštinama, od 15. jula 2020. godine ove će se informacije saopštavati svakog dana u 15:00 časova, bilo putem konferencija za novinare, direktnim vezama ili drugim oblicima pogodnim za javnost", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlje.

Nacionalni institit za javno zdravlje Kosova je do sada podatke o zaraženima objavljivao na svojoj Fejsbuk stranici u kasnim večernjim satima.

Takođe, u 15:00 časova na sajtu covid19.rs se svakodnevno javnost može informisati i o stanju koronavirusa u Srbiji.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021