Vesti
Saopštenja

Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIZJK) će podatke o zaraženima od sutra saopštavati svakoga dana u 15:00 časova.
Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Ministarstvo zdravlja objavilo je da će se u 15:00 časova saopštavati podaci o broju primljenih pacijenata, zdravstvenom stanju pacijenata i drugim informacijama vezano za pandemiju kovid-19 na Kosovu.

„Kako bi se javnost pravovremeno informisala o rezultatima ispitivanja na koronavirus od strane Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, o broju analiziranih uzoraka, testiranih, izlečenih, preminulih i broju aktivnih slučajeva po opštinama, od 15. jula 2020. godine ove će se informacije saopštavati svakog dana u 15:00 časova, bilo putem konferencija za novinare, direktnim vezama ili drugim oblicima pogodnim za javnost", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlje.

Nacionalni institit za javno zdravlje Kosova je do sada podatke o zaraženima objavljivao na svojoj Fejsbuk stranici u kasnim večernjim satima.

Takođe, u 15:00 časova na sajtu covid19.rs se svakodnevno javnost može informisati i o stanju koronavirusa u Srbiji.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020