Vesti
Saopštenja

Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu

Tabla na ulsku u Gračanicu koja je prefarbana crnim sprejem je očišćena jutros.
Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu
Očišćen natpis (Foto Opština Gračanica)

Kako navode na sajtu Opštine Gračanica, ekipe Odeljenja javnih službi opštine Gračanica su na zahtev predsednika opštine tablu dovele u prvobitno stanje. Tabla na kojoj je prekriven natpis "Gračanica" nalazi se na magistralnom putu Priština -Gnjilane, na samom ulazu u mesto iz pravca Кišnice.

Opština Gračanica podnela je juče protiv N.N. lica prijavu zbog uništavanja javne imovine.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović tim povodom je juče izjavio da je nedopusto da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

On je podsetio da je ovo četvrti incident na teritoriji opštine za manje od mesec dana te da, kako je kazao, „policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima“.

Predsednik opštine Gračanica ponovo je apelovao na policiju da odgovorno radi svoj posao, a КFOR da pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021