Vesti
Saopštenja

Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu

Tabla na ulsku u Gračanicu koja je prefarbana crnim sprejem je očišćena jutros.
Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu
Očišćen natpis (Foto Opština Gračanica)

Kako navode na sajtu Opštine Gračanica, ekipe Odeljenja javnih službi opštine Gračanica su na zahtev predsednika opštine tablu dovele u prvobitno stanje. Tabla na kojoj je prekriven natpis "Gračanica" nalazi se na magistralnom putu Priština -Gnjilane, na samom ulazu u mesto iz pravca Кišnice.

Opština Gračanica podnela je juče protiv N.N. lica prijavu zbog uništavanja javne imovine.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović tim povodom je juče izjavio da je nedopusto da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

On je podsetio da je ovo četvrti incident na teritoriji opštine za manje od mesec dana te da, kako je kazao, „policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima“.

Predsednik opštine Gračanica ponovo je apelovao na policiju da odgovorno radi svoj posao, a КFOR da pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022