Vesti
Saopštenja

Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu

Tabla na ulsku u Gračanicu koja je prefarbana crnim sprejem je očišćena jutros.
Očišćena tabla na ulasku u Gračanicu
Očišćen natpis (Foto Opština Gračanica)

Kako navode na sajtu Opštine Gračanica, ekipe Odeljenja javnih službi opštine Gračanica su na zahtev predsednika opštine tablu dovele u prvobitno stanje. Tabla na kojoj je prekriven natpis "Gračanica" nalazi se na magistralnom putu Priština -Gnjilane, na samom ulazu u mesto iz pravca Кišnice.

Opština Gračanica podnela je juče protiv N.N. lica prijavu zbog uništavanja javne imovine.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović tim povodom je juče izjavio da je nedopusto da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

On je podsetio da je ovo četvrti incident na teritoriji opštine za manje od mesec dana te da, kako je kazao, „policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima“.

Predsednik opštine Gračanica ponovo je apelovao na policiju da odgovorno radi svoj posao, a КFOR da pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

’’Izostanak reakcija i tendeciozno informisanje o incidentima njihovo prećutno odobravanje’’
Napadi i pljačke usmereni na povratnike i njihovu imovinu se godinama na Kosovu karakterišu kao da su počinjeni iz ekonomskih motiva. Dok je to možda i istina u nekim slučajevima, izostaje prihvatanje činjenica da, bez obzira na motiv, takva krivična dela imaju veći uticaj na percepciju bezbednosti osetljivih grupa kakve su manjinske zajednice i povratnici, nego na pripadnike većinske zajednice koji se u ruralnim sredinama susreću sa istim bezbednosnim izazovima, ukazuje Nova društvena inicijativa (NSI).
  • 28.07.2021
Zejna Salahi nova direktorka USAID-a na Kosovu
Zejna Salahi položila je zakletvu na dužnost direktorke USAID-a na Kosovu, na ceremoniji koju je vodila administratorka USAID-a Samanta Pauer, saopšteno je iz ove Misije.
  • 28.07.2021
Kancelarija za KiM: Obijen stan Dragice Gašić
Stan Dragice Gašić, jedine povratnice u Đakovicu, obijen je i ispreturan. Ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, kao i druge lične stvari i hrana koju je dobila, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 27.07.2021
Na Kosovu sutra Dan žalosti
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom žalosti zbog žrtava tragične nesreće u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Deca iz Gračanice u poseti Starom dvoru
Učenici osnovnih škola sa područja opštine Gračanica posetili su tokom jučerašnjeg dana Stari dvor u Beogradu, manastir Rakovicu, hram Svetog Save, Kalemegdan i Muzej vazduhoplovstva, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice. 
  • 24.07.2021
Veselinović prebačen na saslušanje u Prizren
Srboljub Veselinović (80) koga je Кosovska policija više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje, u kasnim poslepodnevnim satima prebačen je na saslušanje u Prizren, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 21.07.2021