Vesti
Saopštenja

Obnova Domova kulture u Lapljem selu i Čaglavici

Opština Gračanica saopštila je da su na više mesta ove lokalne samouprave u toku radovi na rekonstrukcijama pojedinih objekta.
Obnova Domova kulture u Lapljem selu i Čaglavici
Dom kulture u Čaglavici (Foto Kim)

Kako se navodi u Čaglavici i Lapljem Selu trebalo bi da se radi na rekonstrukciji Domova kulture.

Izdvojenim sredstvima biće rekonstruisano nekoliko prostorija, saniraće se krov, obaviti krečenje, proveriti instalacije.

Vrednost projekta je 18.548 evra, a predviđeno je da radovi traju dva meseca.

U Ugljaru su u toku su radovi na uređenju i rekonstrukciji postojeće i izgradnji dela nove ograde groblja u centru sela.

Nakon završetka rekonstrukcije ograde groblja u Ugljaru, sa istim radovima na uređenju ograde groblja nastaviće se i u Gračanici.

Kako je saopšteno iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica za ove radove izdvojeno je 29.000 evra iz opštinskog budžeta.

U balon sali na Sportskom kompleksu u Gračanici završeno je postavljanje veštačke trave, saopšteno je iz Odeljenja za urbanizam.

„Održavanjem terena želimo da obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom i naše sportiste i organizujemo takmičenja. Želimo, pre svega omladinu da motivišemo da provode vreme na terenu bavljenjem sportom“, poručuju iz Odeljenja za omladinu i sport.

Radove je finansiralo Odeljenje za sport i omladinu u vrednosti od 19.358 evra.Ostale vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020