Vesti
Saopštenja

Obnova Domova kulture u Lapljem selu i Čaglavici

Opština Gračanica saopštila je da su na više mesta ove lokalne samouprave u toku radovi na rekonstrukcijama pojedinih objekta.
Obnova Domova kulture u Lapljem selu i Čaglavici
Dom kulture u Čaglavici (Foto Kim)

Kako se navodi u Čaglavici i Lapljem Selu trebalo bi da se radi na rekonstrukciji Domova kulture.

Izdvojenim sredstvima biće rekonstruisano nekoliko prostorija, saniraće se krov, obaviti krečenje, proveriti instalacije.

Vrednost projekta je 18.548 evra, a predviđeno je da radovi traju dva meseca.

U Ugljaru su u toku su radovi na uređenju i rekonstrukciji postojeće i izgradnji dela nove ograde groblja u centru sela.

Nakon završetka rekonstrukcije ograde groblja u Ugljaru, sa istim radovima na uređenju ograde groblja nastaviće se i u Gračanici.

Kako je saopšteno iz Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica za ove radove izdvojeno je 29.000 evra iz opštinskog budžeta.

U balon sali na Sportskom kompleksu u Gračanici završeno je postavljanje veštačke trave, saopšteno je iz Odeljenja za urbanizam.

„Održavanjem terena želimo da obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom i naše sportiste i organizujemo takmičenja. Želimo, pre svega omladinu da motivišemo da provode vreme na terenu bavljenjem sportom“, poručuju iz Odeljenja za omladinu i sport.

Radove je finansiralo Odeljenje za sport i omladinu u vrednosti od 19.358 evra.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021