“Obnavljanje dijaloga nakon ukidanja taksi”

Direktor Кancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa specijalnom izaslanicom za Zapadni Balkan ministra spoljnih poslova Republike Češke Janjinom Hržebičkovom, koju je upoznao sa položajem srpskog naroda i stanjem dijaloga Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Janjina Hržebičkova i Mako Đurić(Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarije za KiM, ističu da je jedini uslov za obnavljane dijaloga "ukidanje protivpravnih i anticivilizacijskih taksi za robu iz centralne Srbije".

Direktor Кancelarije za KiM je Hržebičkovu podsetio da je i u ranijim fazama dijaloga “Beograd dosledno pokazivao veću konstruktivnost u odnosima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok Priština 2166 dana nije sprovela svoju jednu jedinu obavezu, a to je omogućavanje formiranja Zajednice srpskih opština”, navodi se u saopštenju.

Đurić ističe da je, ”Beograd suštinski zainteresovan za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i važno je odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti sve one koji prete destabilizacijom regiona i novim konfrontacijama”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane