Vesti
Saopštenja

Obeležena gradska i hramovna slava opštine Zubin Potok

Opština Zubin Potok danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležila gradsku i hramovnu slavu Sv. Trojice.

Obeležena gradska i hramovna slava opštine Zubin Potok
Obeležavanje gradske i hramovske slave opštine Zubin Potok (Foto Kancelarija za KiM)

Svetu erhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je vladika Raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Čestitajući slavu rukovodstvu i žiteljima Zubinog Potoka, zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Borislav Tajić je istakao da im prenosi i pozdrave i čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Кancelarije Petra Petkovića.

"Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog potoka, ali i srpskih sredina na КiM u pitanju", rekao je Tajić.

Dodaje da su planovi Кancelarije za Кosovo i Metohiju uz podršku srpskog predsednika Aleksandra Vučića „ambiciozni, ali i ostvarivi“.

"Opština Zubin Potok u kontinuitetu je jedno veliko gradilište i tako će biti i u budućnosti. U osnovi svega što planiramo i što trenutrno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca. Samo na takvim osnovama možemo da ostvarimo sve svoje planove u Zubinom Potoku, ali i širom prostora Кosova i Metohije gde je pomoć države Srbije nikad snažnija", istakao je Tajić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022