Vesti
Saopštenja

Obeležavanje 100 godina Mojkovačke bitke

Povodom obeležavanja stogodišnjice od Mojkovačke bitke u Domu kulture u Gračanici biće održana tribina o spašavanju vojske i ideji ujedinjenja.
Obeležavanje 100 godina Mojkovačke bitke
Mojkovačka bitka (Foto youtube)

Mojkovačka bitka između vojske Kraljevine Crne Gore i Austro – Ugarske jedna je od najznačajnijih u Prvom svetskom ratu.

Herojskim otporom daleko moćnijoj austrougarskoj vojsci, u vreme božićnih praznika 1916. godine, crnogorska vojska omogućila je odstupanje srpskoj vojsci prema Albaniji.

Na tribini učestvuju istoričari: Jovan Aleksić, Marko Marković i Aleksandar Gudžić.

Obeležavanje Sto godina Mojkovačke bitke održava se u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji.
Dom kulture Gračanica pridružuje se obležavanju tribinom “Sto godina Mojkovačke bitke” koje će se održati sutra sa početkom u 13 časova.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020