Vesti
Saopštenja

N.Rašić: Da zajedno gradimo budućnost

Predsednik Progresivne demokratske stranke (PDS) Nenad Rašić poručio je na predizbornom skupu u Kosovskoj Kamenici da namerava zajedno sa svojim narodom da gradi budućnost na Kosovu.
N.Rašić: Da zajedno gradimo budućnost
Nenad Rašić (Foto arhiva KIM)

Na predizbornom skupu u Domu kulture u Kosovskoj Kamenici pred više stotina građana, Rašič je istakao da su glasači pokretačka snaga i da jedino oni mogu da odlučuju o svojoj sudbini.

“Svi mi ovde treba da znamo šta je naša dužnost. Vi ste pokretačka snaga i vi ćete biti ti koji će ubuduće odlučivati o našoj sudbini. Sve što budemo radili biće ono što vi želite”, rekao je Rašić.

Rašić je dodao da će zajedno sa narodom graditi budućnost.

“Mi zajedno moramo da gradimo svoju budućnost i da ostanemo na svojoj zemlji u našoj kući, na našoj okućnici. Ovde su i groblja naših predaka, ovde su naše crkve i manastiri. Mi smo stvorili ovu zemlju i niko nema pravo da odlučuje u naše ime”.

Na mitingu u Kosovskoj Kamenici govorili su i ostali kandidati sa liste PDS-a za poslanike u Skupštini Kosova.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021