“Novoimenovani ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod”

Povodom imenovanja Dijane Živić na mesto ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja reagovao je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić koji tvrdi da ovakav potez Prištine ima za cilj “rušenje sloge među Srbima na KiM”.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Dalje se navodi da neće biti saradnje između državnih organa Srbije i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM sa “osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Кosovu i Metohiji”, te da će “onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa uvek i svuda biti zatvorena vrata”.

Iz Kancelarije sa KiM navode da ovakav potez Prištine ima za cilj “rušenje sloge među Srbima na Кosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije”, ali da će, kako tvrde, rezultat biti suprotan.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane