“Novoimenovani ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod”

Povodom imenovanja Dijane Živić na mesto ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja reagovao je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić koji tvrdi da ovakav potez Prištine ima za cilj “rušenje sloge među Srbima na KiM”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Dalje se navodi da neće biti saradnje između državnih organa Srbije i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM sa “osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Кosovu i Metohiji”, te da će “onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa uvek i svuda biti zatvorena vrata”.

Iz Kancelarije sa KiM navode da ovakav potez Prištine ima za cilj “rušenje sloge među Srbima na Кosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije”, ali da će, kako tvrde, rezultat biti suprotan.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane