Vesti
Saopštenja

Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas su podelili novogodišnje paketiće mališanima u sredinama južno od Ibra.
Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra
Podela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Pomoćnici i saradnici direktora Кancelarije Dušan Jovović, Jelena Stojković i Milena Parlić uručili su poklone deci u Obiliću, Кosovu Polju, Lipljanu, Gračanici, Prizrenu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Štrpcu...

Kako je navedeno predstavnice Kancelarije Jelena Stojković i Milena Parlić obišle su i bratstvo manastira Sveti Arhangeli i Bogosloviju u Prizrenu, te posetile sveštenika Crkve Svetog Đorđa i njegovu porodicu, kao i selo Novake nadomak Prizrena.

"Od osam srpskih porodica u ovom selu samo je familija Gligorijević sa mališanima, pa su poklone dobili i Andrija, Darija i Matija", navode iz Kancelarije.

„Svesni smo kako žive naša deca na Кosovu i Metohiji, često bez svojih vršnjaka u blizini. Zato ovom akcijom i našim prisustvom u ovom prazničnom periodu želimo da poručimo da nisu sami i da brinemo o njima“, istakla je pomoćnica direktora Jelena Stojković nakon uručivanja poklona.

„Za nas nema ništa lepše i bitnije od osmeha naše dece na Кosovu i Metohiji i zato realizujemo veliki broj projekata u pokrajini“, naveo je Dušan Jovović.

Saopšteno je i da će paketiće sutra dobiti najmlađi iz Gnjilana, Кosovske Vitine, Novog Brda i Кosovske Кamenice. Obezbeđeno je više od 8.200 paketića.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021