Vesti
Saopštenja

Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas su podelili novogodišnje paketiće mališanima u sredinama južno od Ibra.
Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra
Podela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Pomoćnici i saradnici direktora Кancelarije Dušan Jovović, Jelena Stojković i Milena Parlić uručili su poklone deci u Obiliću, Кosovu Polju, Lipljanu, Gračanici, Prizrenu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Štrpcu...

Kako je navedeno predstavnice Kancelarije Jelena Stojković i Milena Parlić obišle su i bratstvo manastira Sveti Arhangeli i Bogosloviju u Prizrenu, te posetile sveštenika Crkve Svetog Đorđa i njegovu porodicu, kao i selo Novake nadomak Prizrena.

"Od osam srpskih porodica u ovom selu samo je familija Gligorijević sa mališanima, pa su poklone dobili i Andrija, Darija i Matija", navode iz Kancelarije.

„Svesni smo kako žive naša deca na Кosovu i Metohiji, često bez svojih vršnjaka u blizini. Zato ovom akcijom i našim prisustvom u ovom prazničnom periodu želimo da poručimo da nisu sami i da brinemo o njima“, istakla je pomoćnica direktora Jelena Stojković nakon uručivanja poklona.

„Za nas nema ništa lepše i bitnije od osmeha naše dece na Кosovu i Metohiji i zato realizujemo veliki broj projekata u pokrajini“, naveo je Dušan Jovović.

Saopšteno je i da će paketiće sutra dobiti najmlađi iz Gnjilana, Кosovske Vitine, Novog Brda i Кosovske Кamenice. Obezbeđeno je više od 8.200 paketića.Ostale vesti

Vjosa Osmani otputovala u Njujork
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je otputovala u Njujork u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, gde će na marginama 76. sesije Skupštine Ujedinjenih nacija imati niz sastanaka sa delegacijama nekoliko država učesnica, predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova.
  • 19.09.2021
Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021