Vesti
Saopštenja

Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas su podelili novogodišnje paketiće mališanima u sredinama južno od Ibra.
Novogodišnji paketići Kancelarije za KiM podeljeni deci južno od Ibra
Podela paketića (Foto Kancelarija za KiM)

Pomoćnici i saradnici direktora Кancelarije Dušan Jovović, Jelena Stojković i Milena Parlić uručili su poklone deci u Obiliću, Кosovu Polju, Lipljanu, Gračanici, Prizrenu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Štrpcu...

Kako je navedeno predstavnice Kancelarije Jelena Stojković i Milena Parlić obišle su i bratstvo manastira Sveti Arhangeli i Bogosloviju u Prizrenu, te posetile sveštenika Crkve Svetog Đorđa i njegovu porodicu, kao i selo Novake nadomak Prizrena.

"Od osam srpskih porodica u ovom selu samo je familija Gligorijević sa mališanima, pa su poklone dobili i Andrija, Darija i Matija", navode iz Kancelarije.

„Svesni smo kako žive naša deca na Кosovu i Metohiji, često bez svojih vršnjaka u blizini. Zato ovom akcijom i našim prisustvom u ovom prazničnom periodu želimo da poručimo da nisu sami i da brinemo o njima“, istakla je pomoćnica direktora Jelena Stojković nakon uručivanja poklona.

„Za nas nema ništa lepše i bitnije od osmeha naše dece na Кosovu i Metohiji i zato realizujemo veliki broj projekata u pokrajini“, naveo je Dušan Jovović.

Saopšteno je i da će paketiće sutra dobiti najmlađi iz Gnjilana, Кosovske Vitine, Novog Brda i Кosovske Кamenice. Obezbeđeno je više od 8.200 paketića.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022