Vesti
Saopštenja

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Štrpcu

Predstavnici Fondacije "Dajana Paunović" i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uručili su ključeve novog sanitetskog vozila direktoru Doma zdravlja u ovoj opštini Saši Krstičiću.
Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Štrpcu
Novo sanitetsko vozilo dodeljeno Domu Zdravlja u Štrpcu (Foto: Aleksandar Lekić)

"Danas nam je posebno zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji donacije najsavremenijeg ambulantnog vozila Domu zdravlja u Štrpcu. Ovo je samo još jedan dokaz koji govori koliko nam je stalo do našeg naroda koji ovde živi i jasna poruka da su, ponajviše zahvaljujući našim ljudima ovde, Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Upravo zbog toga, pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ljudima ovde jer njima je svaka vrsta pomoći dobrodošla", poručila je Dajana Paunović, osnivačica Fondacije koja nosi njeno ime.

Uz zahvalnost fondaciji, donatorima i opštini Štrpce, direktor Doma zdravlja Saša Krstičić je istakao veliki značaj ambulantnog vozila za funkcionisanje zdravstvene službe i bolji transport pacijenata kojima je to neophodno i poručio:

"Nama su sanitetska vozila neophodna i na ovaj način smo obezbedili da naši pacijenti putuju brže i udobnije ka većim zdravstvenim centrima. Sada možemo da kažemo da smo za neki izvestan period obezbedili dovoljan broj sanitetskih vozila, a radićemo i na nabavci novih."

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ističe da je ovo ne samo pomoć već i poruka da Srbi na Kosovu nisu zaboravljeni.

"Posebno želim da zahvalim Dajani Paunović i njenoj fondaciji, ali i svim donatorima koji su učestvovali u nabavci ovog vozila. Hvala našim prijateljima na poruci da nismo zaboravljeni i da ćemo nastaviti da radimo na stvaranju boljih uslova za život u našoj opštini i stvaranju perspektive ljudima da ostanu na Kosovu", poručio je predsednik opštine Štrpce.

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu je najsavremenije ambulantno vozilo i u značajnoj meri će olakšati transport ugroženim pacijentima iz ove opštine ka većim zdravstvenim centrima.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022