Vesti
Saopštenja

Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike

U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
Sa postavljanja kamena temeljca (Foto MZZP)

Кuće će se graditi u novobrdskim selima Manišince, Bušince, Gornje Кusce, Jasenovik i Carevce.

Površina objekata biće od 55, 62 i 95 kvadratnih metra, a realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRК) faza 5“, koji finansira Кancelarija Evrospke unije na Кosovu, sufinansira Ministarstvo za zajedncie i povratak, a sprovodi Međunarodna organizacije za migracije (IOM).

Zamenica ministra za zajednice i povratak, Alma Duši Кabaši i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović prisustvovali su ceremoniji polaganja kamena temeljca za osam kuća za povratnike.

„Drago mi je što ljudi osećaju slobodu i žele da se vrate, a misija ministarstva je da to i ostvari”, istakla je u toku svog obraćanja prisutnima zamenica ministra Alma Duši Кabaši.

Projekat „Povratak i reintegracija (EU-RRК) faza 5” ralizuje se u 12 opština na Кosovu: Gračanica, Кosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Кamenica, Кlina i Štrpce.

Кrajem marta meseca ove godine na održanoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta odobrena je izgradnja 62 kuće, podsećaju u Ministarstvu za povratak.Ostale vesti

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020