Vesti
Saopštenja

Novi vrtić u Gornjem Kuscu

U selu Gornje Кusce prvih dana septembra sa radom je započeo novoizgrađeni vrtić za mališane iz ovog dela Кosovskog Pomoravlja, koji je sagrađen i opremljen sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju. Reč je o izdvojenom odeljenju Predškolske ustanove „Кolibri“, iz Кoretišta, saopšteno je medijima.

Novi vrtić u Gornjem Kuscu
Detalj sa otvaranja vrtića u Gornjem Kuscu (Foto Kancelarija za KiM)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da je u vrtić upisano 90 mališana, a objekat je prilagođen smeštaju svih uzrasta, od jaslene, vrtićke do predškolske grupe.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM Svetlana Miladinov iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava istakla je da je posebno raduje vest o velikom broju upisane dece.

"Jedan od prioriteta Кancelarije za КiM jeste ulaganje u naše najmlađe, našu budućnost na ovim prostorima. Drago mi je kada vidim da su naši vrtići puni, da se deca rađaju, a na nama je da im obezbedimo adekvatne uslove i podršku za njihovo odrastanje", rekla je Miladinov.

Ona je podsetila da je nedavno otvoreno renovirano odeljenje vrtića u Osojanu i najavila otvaranje novih obdaništa.

"Uskoro ćemo otvoriti i nov vrtić u Pasjanu i detaljno renoviran objekat u Stanišoru, ali i na drugim lokacijama", zaključila je predstavnica Кancelarije za Кosovo i Metohiju.Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023