Novi protest u Gračanici zakazan za subotu

Treći  po redu protest „1 od 5 miliona“ održaće se u Gračanici u subotu 16 marta. Kako je najavljeno, šetaće se od glavnog trga do spomenika Milošu Obiliću.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa prvog protesta u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Organizator protesta Branislav Marković pozvao je meštane Gračanice, ali i ostalih sredina u kojima žive Srbi da prisustvuju ovom skupu.

“Želim da još jednom pozovem narod da ustane protiv svojatanja institucija Predsednika Republike Srbije, Skupštine Republike Srbije, Ustavnog Suda Republike Srbije, i važeće Rezolucije SBUN1244 sa jasno uokvirenim postulatima međunarodnog zakona i tekovina civilizacije koje počivaju na poštovanju zakona i prava”.

Marković je pozvao i predstavnika stranaka opozicije i druge organizacije i pokrete koje se bave politikom da se priključe protestu.

“Da zajedno upitamo predsednika i vladu Srbije da nam konačno i bez spinovanja i sakrivanja objasne dokle sežu njihove tačke kompromisa i kote razgraničenja kao i da ih podsetimo da institucije koje vode nisu tajna masonska udruženja već narodne institucije koje moraju da svom narodu javno pokažu ciljeve i predloge politike koju vode”, navodi Marković uz poruku da će se i na ovom protestu postaviti pitanje o ubistvu Olivera Ivanovića.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane