Novi protest u Gračanici zakazan za subotu

Treći  po redu protest „1 od 5 miliona“ održaće se u Gračanici u subotu 16 marta. Kako je najavljeno, šetaće se od glavnog trga do spomenika Milošu Obiliću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa prvog protesta u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Organizator protesta Branislav Marković pozvao je meštane Gračanice, ali i ostalih sredina u kojima žive Srbi da prisustvuju ovom skupu.

“Želim da još jednom pozovem narod da ustane protiv svojatanja institucija Predsednika Republike Srbije, Skupštine Republike Srbije, Ustavnog Suda Republike Srbije, i važeće Rezolucije SBUN1244 sa jasno uokvirenim postulatima međunarodnog zakona i tekovina civilizacije koje počivaju na poštovanju zakona i prava”.

Marković je pozvao i predstavnika stranaka opozicije i druge organizacije i pokrete koje se bave politikom da se priključe protestu.

“Da zajedno upitamo predsednika i vladu Srbije da nam konačno i bez spinovanja i sakrivanja objasne dokle sežu njihove tačke kompromisa i kote razgraničenja kao i da ih podsetimo da institucije koje vode nisu tajna masonska udruženja već narodne institucije koje moraju da svom narodu javno pokažu ciljeve i predloge politike koju vode”, navodi Marković uz poruku da će se i na ovom protestu postaviti pitanje o ubistvu Olivera Ivanovića.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane