Vesti
Saopštenja

Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Prijem prvih sedam izgrađenih kuća (Foto MZZP)

Izgradnjom prvih 38 kuća biće rešeno stambeno pitanje za ukupno 214 lica u opštinama Novo Brdo, Đakovica, Peć, Istok, Štrpce, Orahovac i Kosovo Polje.

„Mnoge od pomenutih 38 porodica, među kojima ima i male dece, živele su u nehumanim uslovima i zato sa nestrpljenjem čekaju svoj krov nad glavom. Za sedam kuća je već urađen i tehnički prijem,“ navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Izgradnja pomenutih kuća je započeta u sklopu pete faze programa “Povratak i reintegracija na Kosovu (EU RRK-5)“, koji Ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija Evropske unije sprovode u 11 opština u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

U sklopu istog programa je u narednom periodu planirana izgradnja dodatnih kuća (24) za interno raseljena lica i pripadnike nevećinskih zajednica.

Iz Ministarstva za zajednice i povratak podsećaju da je saglasnost za izgradnju 62 kuće za interno raseljene porodice postignuta marta meseca ove godine.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020