Vesti
Saopštenja

Novi dečji park u Ugljaru

U selu Ugljare u opštini Kosovo Polje privode se kraju radovi na izgradnji dečjeg parka, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Novi dečji park u Ugljaru
Novi dečji park u Ugljaru (Foto Kancelarija za KiM)

Park se prostire na površini od 960 kvadratnih metara, a mališanima iz ovog mesta na raspolaganju će biti brojni sadržaji i novi dečji rekviziti – tobogan s mostićem, ljuljaške, klackalice, dečji konjići.

"Uređenje ovog parka podrazumeva i popločavanje i ozelenjavanje površina, postavljanje rasvete kao i klupica za sedenje", stoji u saopštenju.

Pomoćnica direktora za infrastrukturne poslove Jelena Stojković istakla je da izgradnjom ovog projekta, Kancelarija za KiM nastavlja da ulaže na prostor Kosova i Metohije, posebno srpske sredine južno od Ibra.

"Važan segment u našem investicionom planu jesu nove stambene zgrade i nove kuće, dodela građevinskog materijala za naš narod koji živi na prostoru Kosova i Metohije, ali nikako ne zaboravljamo i najmlađe kojima su prekopotrebni dodatni sadržaji. Zato se nadam da će im ovaj parkić biti novo mesto za igru i razonodu u specifičnim uslovima u kojima odrastaju", navela je Stojkovićeva.

Za ovaj projekat Kancelarija za KiM opredelila je gotovo 2,3 miliona dinara.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine".
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022