Vesti
Saopštenja

Novi datum konstitutivne sednice, 26. decembar

Predsednik Kosova Hašim Tači je na zahtev političkih partija promenio datum konstitutivne sednice za 26. decembar.
Novi datum konstitutivne sednice, 26. decembar
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Nakon zahteva većine političkih partija Tači je odlučio da promeni datum sazivanja prvog sastanka sedmog saziva Skupštine Kosova.

“Poštujući zahev većine političkih partija koje su obezbedile stolicu u Skupštini Kosova, uz obrazloženje da je 24. decembar povezan sa praznikom Božića, predsednik Tači je odlučio da prvi sastanak sedmog saziva Skupštine Kosova sazove 26. decembra u 15.00 časova”, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020