Vesti
Saopštenja

Nove mere Minstarstva zdravlja Kosova

U cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, Ministarstvo zdravlja je usvojilo odluku o merama u zdravstvenim ustanovama.
Nove mere Minstarstva zdravlja Kosova
Ministarstvo zdravlja Kosova (Foto Anadolija)

Naloženo je da javne stomatološke ustanove rade ograničneo, odnosno samo u slučajevima kada pacijent trpi bolove, pa je nepohodno uklanjanje bola ili je potrebno vađenje zuba.

Svim privatnim bolnicama i drugihm zdravstvenim ustanovama na celoj teritoriji Kosova koje pružaju usluge fizikalne rehabilitacije, među kojima su i banje i spa centri, naređuje se obustavljanje rada.

Ova naredba se odnosi i na stomatološke ordinacije, klinike fizikalne terapije, kao i specijalističke ambulante fizikalne medicine.

Prema odluci Ministarstva, Inspektorat zdravstva je dužan da preduzme hitne mere za sprovođenje ove odluke na celoj teritoriji Kosova.Ostale vesti

Odobrena izgradnja 62 kuće za raseljene
Na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza, odobrena je izgradnja 62 kuće za raseljena lica u opštinama Kosovo Polje, Gračanica, Kamenica, Novo Brdo, Prizren i Štrpce, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 30.03.2020
Zakonski postupci protiv prekršilaca vladinih mera
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja zatražio od Tužilaštva Kosova preduzimanje zakonskih postupaka prema prekršiocima mera ograničenja koje je naložila Vlada Kosova u sprečavanju daljeg širenja virusa Kovid 19.
  • 30.03.2020
EU donira 5 miliona evra Kosovu
Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova potpisaće danas ugovor vredan 5 miliona evra pomoći za Kosovo kao hitnu potrebu u borbi protiv pandemije koronavirusa.
  • 30.03.2020
Tači sa ambasadorima Kvinte i EU o novoj vladi
Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ambasadorima Kvinte i EU u Prištini i informisao ambasadore Kvinte i šeficu Kancelarije EU na Kosovu Nataliju Apostolovu o koracima koje će preduzeti nakon izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.
  • 30.03.2020
NKEU poziva na saradnju BG i PR oko suzbijanja koronavirusa
Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe Beograda i Prištine da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa. U saopštenju se ističe da je „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".
  • 30.03.2020
Dezinfikovane ulice u Dobrotinu
Po naredbi Кriznog štaba Opštine Gračanica danas je izvršena dezinfekcija svih ulica u Dobrotinu, navodi se u saopštenju.
  • 29.03.2020