Vesti
Saopštenja

Novčane kazne za paljenje bio otpada

Opština Gračanica donela je odluku o stogoj zabrani paljenja biljnog otpada na otvorenom prostoru.
Novčane kazne za paljenje bio otpada
Foto ilustracija

Strogo je zabranjeno spaljivanje ostataka nastalog čišćenjem bašti, lišća sa drveća i sličnog, na bilo kojoj otvorenoj površini, upozoravaju iz Opštine Gračanica.

Kako je objašnjeno u saopštenju, spaljivanje bio otpada predstavljaja prekršaj, za koji se izriče novčana kazna u iznosu od 50 evra.

“Opštinska inspekcija će u sklopu svojih redovnih aktivnosti, vršiti nadzor nad poštovanjem ove zabrane, izricati mandatne kazne i pokretati prekršajne postupke, prema licima koja ne poštuju ovu zabranu”, stoji u saopštenju.

Odeljenje inspekcije takođe poručuje : „Poštujte zabranu, poštedite svoje komšije od neprijatnih mirisa i zagađenja životne sredine“.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021