Vesti
Saopštenja

Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi

Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
DSS KiM (Foto Radio Kontakt plus)

U saopštenju se navodi da “u trenucima kada naš narod bije presudnu bitku za svoj opstanak na Kosovu i Metohiji, učešćem u tzv. vladi Kosova, Nenad Rašić i Rada Trajković daju legitimitet najžešćoj torturi kojoj su od strane Kurtijevih specijalaca izloženi naši sunarodnici”.

Simptomatično je, navode, da je Rada Trajković "sve Srbe na severu Kosova i Metohije označila kriminalcima", zaboravljajući istovremeno da istakne koliko je bilo napada albanskih ekstremista na severni deo Kosovske Mitrovice i sever Kosova i Metohije od 1999. do današnjih dana, ističu u saopštenju.

Ističu da ih "strašno pogađa činjenica da nijedan drugi narod nema ovakve Kurtijeve Srbe” kao što ih imamo mi".

Nova DSS KiM ističe “krajnje je vreme da država Srbija iz korena promeni kosovsku politiku započetu 2008. godine i prestane sa ustupcima "prištinskim separatistima i njihovim zapadnim saveznicima".

DSS poziva na bojkot predstojećih izbora na severu Kosova.Ostale vesti

NSI: Odbijena krivična prijava zbog širenja mržnje u kampanji bojkota srpskih proizvoda
Krajem marta prošle godine organizacije Nova društvena inicijativa, Centar za afirmativne društvene akcije, Centar za socijalne inicijative i Forum za razvoj i multietničku saradnju pokrenule su niz pravnih mehanizama kao odgovor na govor mržnje i etničku netrpeljivost u spotu neformalne grupe Besa Besë.
  • 06.02.2023
Predstavnici Narodne stranke u poseti ranjenom mladiću u Mogili

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Odbora Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić i potpredsednik Izvršnog odbora Uroš Đokić posetili su u selu Mogila kod Klokota porodicu Bobana Đuzića, koga su napala dva maloletna Albanca i naneli mu povrede u leđa ubodom nožem.

  • 05.02.2023
Osmani sa predsednikom Skupštine Islanda o saradnji

Predsednica Kosova Vjosu Osmani se tokom posete Islandu sastala i sa predsednikom Skupštine ove zemlje Birgirom Armansonom.

  • 03.02.2023
Osmani na Islandu zatražila podršku za članstvo Kosova u SE i NATO
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se tokom posete Rejkjaviku sa premijerkom Islanda Katrin Jakobsdoutir. "Pošto Island trenutno predsedava Savetom Evrope, diskusije su se fokusirale na unapređenje članstva Kosova u ovoj organizaciji, imajući u vidu njen značaj za osnovne slobode i prava građana Kosova", stoji su saopštenju kabineta Osmanijeve. 
  • 02.02.2023
Rakić uputio protestno pismo međunarodnoj zajednici
Zbog odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji privatnih imanja u selu Dren i Lešku na severu Kosova i početku radova na putu koji vodi od magistranog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, predsednik Srpske liste Goran Rakić je, kako je saopšteno, u ime srpskog naroda, i vlasnika zemlje uputio protestno pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke, kao i šefovima misija EU, UNMIK, OEBS kao i komandantu KFOR-a.
  • 02.02.2023
Vjosa Osmani u radnoj poseti Islandu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Rejkjaviku, na Islandu, saopšteno je iz njenog kabineta.

  • 02.02.2023