Vesti
Saopštenja

Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19

Italijanski karabinjeri iz Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfor-a donirali su Kosovskoj policiji 22 generatora ozona za dezinfekciju kancelarija i vozila od virusa, bakterija i drugih patogena, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19
Dodela opreme (Foto Kfor)

Italijansko Ministarstvo odbrane finansiralo je opremu koja ima za cilj da olakša institucijama na Kosovu u borbi protiv pandemije kovida-19.

"Proteklih meseci italijanska vojska je na zahtev Kosovskih institucija obezbedila tim od devet vojnika iz Sedmog puka hemijsko-atomsko-biološko-hemijske odbrane ’Kremona’, koji je izvršio dezinfekciju više od 50 javnih objekata širom Kosova u 34 različite opštine", navodi se u saopštenju Kfor-a.

Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj i komandant MSU Puka u sastavu Kfor-a pukovnik Enio Simone prisustvovali su svečanosti uručenja opreme u sedištu Kosovske policije u Prištini.

"Sposobnost Kfor-a da doprinosi sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja nije ugrožena zbog kovida-19, a oko 3.500 vojnika iz 26 država redovno sprovodi svoje operacije uz primenu snažnih mera predostrožnosti za ograničavanje širenja virusa i minimiziranje rizika za svoje propadnike i za zajednice kojima služe, u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti obmanjuje da postoje rokovi za normalizaciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je, povodom izjave premijera Kosova Aljbina Кurtija o unapred postavljenim rokovima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da je krajnje vreme da "prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine". 
  • 26.11.2022
Izbori za Skupštine opština Zvečan i Leposavić 25. decembra
Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
  • 25.11.2022
Petković: Deo srpske opozicije priželjkuje sukobe na Кosovu

"Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica, uspeli da spreče Aljbina Кurtija u realizaciji plana destabilizacije Кosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 24.11.2022
Zijade pozdravlja sporazum postignut u Briselu

Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade pozdravlja dogovor postignut u Briselu o merama za deeskalaciju tenzija, saopšteno je medijima.

  • 24.11.2022
Srpska lista: Građani će moći da produže važenje registracije
Srpska lista pozdravlja dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati, niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama, saopšteno je medijima iz ove političke partije.
  • 24.11.2022
Osmani sa političkim partijama o datumu izbora SO Zvečan i Leposavić
Predsednica Kosova Vjosa Osmani održala je konsultativni sastanak u vezi sa određivanjem datuma vanrednih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́.
  • 23.11.2022