Vesti
Saopštenja

Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19

Italijanski karabinjeri iz Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfor-a donirali su Kosovskoj policiji 22 generatora ozona za dezinfekciju kancelarija i vozila od virusa, bakterija i drugih patogena, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
Nova donacija Kfora za borbu protiv kovida-19
Dodela opreme (Foto Kfor)

Italijansko Ministarstvo odbrane finansiralo je opremu koja ima za cilj da olakša institucijama na Kosovu u borbi protiv pandemije kovida-19.

"Proteklih meseci italijanska vojska je na zahtev Kosovskih institucija obezbedila tim od devet vojnika iz Sedmog puka hemijsko-atomsko-biološko-hemijske odbrane ’Kremona’, koji je izvršio dezinfekciju više od 50 javnih objekata širom Kosova u 34 različite opštine", navodi se u saopštenju Kfor-a.

Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj i komandant MSU Puka u sastavu Kfor-a pukovnik Enio Simone prisustvovali su svečanosti uručenja opreme u sedištu Kosovske policije u Prištini.

"Sposobnost Kfor-a da doprinosi sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja nije ugrožena zbog kovida-19, a oko 3.500 vojnika iz 26 država redovno sprovodi svoje operacije uz primenu snažnih mera predostrožnosti za ograničavanje širenja virusa i minimiziranje rizika za svoje propadnike i za zajednice kojima služe, u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020