Vesti
Saopštenja

Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19

Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Isporuka pomoći Novom Brdu (Foto Kfor)

Nakon prve donacije koja je sprovedena tokom aprila, vojnici Kfora ponovo su uručili hiljade maski i štitova za lice, rukavice, infracrvene beskontaktne termometre, izolacionu odeću i antiseptičke uređaje za čišćenje ruku. Ovu drugu inicijativu je takođe finansirao NATO.

Timovi za vezu i nadgledanje Kfora, zajedno sa timovima za civilnu i vojnu saradnju, donirali su opremu za ličnu zaštitu institucijama i zajednicama u Peći, Dečanima, Mališevu, Djakovici, Prizrenu, Vučitrnu, Zvečanu, Kamenici, Srbici, Podujevu, Kosovo Polju, Lipljanu, Novom Brdu, Gnijanu, Vitini i Uroševcu.

"Bolnice, porodični zdravstveni centri, klinike, jedinice Kosovske policije i manjine na celom Kosovu mogli bi imati koristi od nepristrasnog doprinosa Kfora u njihovim svakodnevnim naporima kao odgovor na Kovid 19", saopšteno je iz Kfora.

„Od početka vanredne situacije u vezi sa Kovid-19, saradnja sa ministarstvima zdravlja i unutrašnjih poslova bila je veoma efikasna. Kfor je posvećen pružanju pomoći medicinskom i policijskom osoblju koje svaki dan radi na liniji fronta protiv Kovid 19 u korist svih građana Kosova“, naveo je komandant Kfora Mikele Risi.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020