" />

“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici od 27. do 28. avgusta

Kulturni klub Gračanica u saradnji sa Domom kulture Gračanica organizuje "Noći alternativne umetnosti” od 27. do 28. avgusta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Dvodnevni muzičko likovni događaj biće održan na platou Doma kulture u Gračanici.

Učesnici “Noći alternativne umetnosti” biće:" `Art bend`, Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, `De Tox` iz Leposavića, poznata rok grupa iz Beograda `Kanda, Kodža i Nebojša`, kao i lokalni likovni umetnici Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić".

Program je osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova. Na taj način bi se ostvarila interakcija izmedju likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela. 

Druge i završne večeri biće održan koncert grupe “Kanda, Kodža i Nebojša”, a na početku koncerta biće otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja.

Projekat je podržan od strane programa “Kultura za promene” koji finansira Evropska unija, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane