Vesti
Saopštenja

“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici od 27. do 28. avgusta

Kulturni klub Gračanica u saradnji sa Domom kulture Gračanica organizuje "Noći alternativne umetnosti” od 27. do 28. avgusta.

“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici od 27. do 28. avgusta
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Dvodnevni muzičko likovni događaj biće održan na platou Doma kulture u Gračanici.

Učesnici “Noći alternativne umetnosti” biće:" `Art bend`, Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, `De Tox` iz Leposavića, poznata rok grupa iz Beograda `Kanda, Kodža i Nebojša`, kao i lokalni likovni umetnici Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić".

Program je osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova. Na taj način bi se ostvarila interakcija izmedju likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela. 

Druge i završne večeri biće održan koncert grupe “Kanda, Kodža i Nebojša”, a na početku koncerta biće otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja.

Projekat je podržan od strane programa “Kultura za promene” koji finansira Evropska unija, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020