Vesti
Saopštenja

Nikolic odlikovao Arnoa Gujona

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnih delatnosti, osnivača humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona.
Nikolic odlikovao Arnoa Gujona
Arno Gujon i Tomislav Nikolić (Foto Solidarnost za Kosovo)

Na svečanosti koja je održana u zgradi Predsedništva Srbije, prisustvovale su brojne uvažene ličnosti, a odlikovanja je dobilo još 66 zasluženih građana i institucija Srbije.

"Izuzetna mi je čast što me je predsednik Republike Tomislav Nikolić odlikovao zlatnom medaljom zbog mog decenijskog humanitarnog rada na Kosovu i Metohiji. Ovo odlikovanje mi mnogo znači, ali znači i drugima, volonterima, donatorima i svima koji su nas u jednom trenutku podržali u našoj misiji. Ovo priznanje mi daje dodatnu motivaciju za dalji rad i predstavlja veliku odgovornost koja me obavezuje da radim još više i bolje za dobrobit ove zemlje," izjavio je Arno Gujon.

Organizacija “Solidarnost za Kosovo” broji preko 10 hiljada donatora iz cele Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu ove organizacije.

Od 2004. godine, kada je osnovana, ova organizacija je obezbedila preko 38 humanitarnih konvoja čija vrednost prelazi 2,5 miliona evra, renovirala je 20 škola u enklavama na Kosovu i Metohiji, finansirala je izgradnju više poljoprivrednih objekata (farme, štale, mlekare, plastenike...), bila je aktivna i u pomoći porodilištima i manastirima, deci i starcima.

Arno Gujon je takođe autor knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji" u izdanju Službenog Glasnika.Ostale vesti

Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020
Kurti pozitivan na koronavirus
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je pozitivan na koronavirus i da će ostati u samoizolaciji.
  • 28.10.2020
Petković sa Gajcbilerom o toku dijaloga BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković  razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Gajcbilerom o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 27.10.2020
Kancelarija za KiM: Organizovana kampanja zastrašivanja
„Upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, i sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život Srba južno od Ibra”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 27.10.2020