Vesti
Saopštenja

Nik Vujičić otvara EXIT

Jedan od najuticajnijih svetskih festivala, EXIT, ove godine slavi 50 godina od originalnog leta ljubavi 1967. Festival večeras otvara Nik Vujičić.
Nik Vujičić otvara EXIT
Foto YouTjub printskrin

Na EXIT-ovom „nultom“ danu sinoć je nastupio poznati američki rok sastav „Kilersi“. Večeras je zvanično otvaranje festivala koji se osamnaesti put organizuje na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom sadu.

Tema ovogodišnjeg Exita je 1967. godina i društveni fenomen koji je okupio ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini.

Kao festival koji je nastao iz studentskih protesta 2000. godine, EXIT je duboko ukorenjen u društvenom aktivizmu. Ove godine festival će otvoriti predstavnik Standing Rock pokreta Aaron Turgeon i Nik Vujičić, jedan od najuticajnijih motivacionih govornika današnjice.

Oni će pozvati svetske lidere na odlučnu i hitnu akciju za zaštitu planete kojoj po svim predviđanjima u vrlo bliskoj budućnosti preti potpuna ekološka katastrofa.

Ovaj jedinstveni događaj na glavnoj bini EXIT festivala biće održan večeras od 23 sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu u Srbiji.

Ceo događaj biće strimovan na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala i trajaće 30 minuta.

Prenos uživo može se pratiti putem sledećih linkova: 

https://www.facebook.com/exit.festival/videos/10155404571693698/

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fexit.festival%2Fvideos%2F10155404571693698%2F&width=400Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022