Vesti
Saopštenja

Nik Vujičić otvara EXIT

Jedan od najuticajnijih svetskih festivala, EXIT, ove godine slavi 50 godina od originalnog leta ljubavi 1967. Festival večeras otvara Nik Vujičić.
Nik Vujičić otvara EXIT
Foto YouTjub printskrin

Na EXIT-ovom „nultom“ danu sinoć je nastupio poznati američki rok sastav „Kilersi“. Večeras je zvanično otvaranje festivala koji se osamnaesti put organizuje na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom sadu.

Tema ovogodišnjeg Exita je 1967. godina i društveni fenomen koji je okupio ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini.

Kao festival koji je nastao iz studentskih protesta 2000. godine, EXIT je duboko ukorenjen u društvenom aktivizmu. Ove godine festival će otvoriti predstavnik Standing Rock pokreta Aaron Turgeon i Nik Vujičić, jedan od najuticajnijih motivacionih govornika današnjice.

Oni će pozvati svetske lidere na odlučnu i hitnu akciju za zaštitu planete kojoj po svim predviđanjima u vrlo bliskoj budućnosti preti potpuna ekološka katastrofa.

Ovaj jedinstveni događaj na glavnoj bini EXIT festivala biće održan večeras od 23 sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu u Srbiji.

Ceo događaj biće strimovan na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala i trajaće 30 minuta.

Prenos uživo može se pratiti putem sledećih linkova: 

https://www.facebook.com/exit.festival/videos/10155404571693698/

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fexit.festival%2Fvideos%2F10155404571693698%2F&width=400Ostale vesti

Srpska lista: Kurti koristi institucije za obračun sa Srbima

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Кosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Кurtija, naveli su iz ove partije nakon bacanja tri eksplozivne naprave u dvorišta dvojice Srba, inače njihovih članova. Osvrnuli su se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje koji tvrdi da je ručna bomba koja je bačena u Bošnjačkoj mahali znak revolta zbog hapšenja trojice Srba, dodajući da je Svećlja bez "ikakvih dokaza" za ovaj događaj okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 22.09.2023
Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima", poručila je Srpska lista nakon Vučićevog govora na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
  • 21.09.2023
Кfor izvodi vežbu na severoistoku Кosova
Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu “Robust Ram” na severoistoku Kosova koja će trajati do 27. septembra.
  • 21.09.2023
SNV se pita zašto svi ćute
Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća (SNV) konstatuje u pisanom saopštenju za javnost da su u Beogradu "svi zanemeli": opozicija, nevladine organizacije, intelektualci i dodaje da pojedini mediji "izbegavaju da objave saopštenja Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije" jer "ne vide da je borba SNV (...) u stvari borba za demontiranje Vučićevog režima".
  • 20.09.2023
Kancelarija za KiM: Novo zaoštravanje i unošenje nemira među Srbe

Nakon privođenja dvojice Srba sa severa Kosova, iz Kancelarije za Kosovo i Meotohiju poručuju da je "jasno je da je po sredi novo zastrašivanje" situacije i, kako navode, unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste ognjišta.

  • 20.09.2023
Srpska lista o  hapšenju u Mitrovici i Zvečanu

Iz Srpske liste navode da su danas u Severnoj Mitrovici i Zvečanu "na prevaru" uhapšena dva Srbina.

  • 20.09.2023