Vesti
Saopštenja

’’Nemirna’’ noć u Štrpcu

Tokom noći izbušene su gume na automobilu kandidata GI "Srpska" za gradonačelnika Štrpca Ivana Redžića i na "još najmanje 15 automobila aktivista i predstavnika ove liste".

’’Nemirna’’ noć u Štrpcu
Štrpce (foto arhiva KIM)

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, saopštila je GI "Srpska". Ivan Redžić sumnja da su bušenje guma na automobilima organizovali aktivisti njegovog protivkandidata u drugom krugu glasanja za predsednika opštine Bratislava Nikolića iz Samostalne liberalne stranke.

Kako navode iz "Srpske", na biralištima je mnogo predstavnika Redžićevog protivkandidata sa falsifikovanim legitimacijama Centralne izborne komisije koji utiču na birače kako da glasaju.

I ova pojava prijavljena je kosovskoj policiji, poručuju iz "Srpske".Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021