Vesti
Saopštenja

“Nema zajedničkog obeležavanja bez kazne za zločince”

Udruženje kidnapovanih i ubijenih na KiM saopštilo je povodom zahteva premijera Vučića da se ustanovi zajednički dan sećanja za sve žrtve sa prostora bivše Jugoslavije, da nema zajedničkog obeležavanja dok se ne kazne odgovorni za zločine nad Srbima.
“Nema zajedničkog obeležavanja bez kazne za zločince”
Porodice kidnpovanih i ubijenih (Foto Kim)

Iako smatraju da je Vučićev predog sa ljudske strane razumljiv, u Udruženju navode da još čekaju da konačno budu osuđeni slovenački, hrvatski, muslimanski i albanski generali zbog zločina nad Srbima, kao što su kažnjeni srpski generali za zločine nad tim narodima.

“Očekujemo da ćete na međunarodnoj konferenciji u Beču zemljama regiona bivše SFRJ izneti stavove i zahteve svih srpskih žrtava na prostoru bivše SFRJ, da smo spremni za zajednički datum, kada ruka pravde bude stigla sve zločince, za zločine počinjene nad Srbima”, navodi se u saopštenju Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.
 Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023