Vesti
Saopštenja

Negativan test nije obavezan prilikom ulaska na Kosovo

Vlada Kosova na jučerašnjoj sednici usvojila je odluku u kojoj se navodi da se svim putnicima koji uđu na Kosovo preporučuje negativan RT-PPCR test, ne stariji od 4 dana. Ministarstvo zdravlja objašnjava da ova preporuka ne znači da je svaki putnik koji ulazi na Kosovo obavezan da ima negativan test. 
Negativan test nije obavezan prilikom ulaska na Kosovo
Prelaz Jarinje (Foto Kim)

„Test nije obavezan i zavisi od slobodne volje putnika koji ulaze na Kosovo, da li žele da urade ovaj test ili ne u zemlji iz koje dolaze“, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se takođe navodi da prilikom povratka u zemlje iz kojih dolaze, građani treba da se informišu da li će im trebati negativan test na kovid-19, kako ne bi imali problema prilikom povratka u mesta u kojima rade i žive.

„Nacionalni institut za javno zdravlje za sada na kovid-19 testira osobe koje putuju van Kosova radi medicinskog tretmana i njihove pratioce“, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020
Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020