Vesti
Saopštenja

Negativan test nije obavezan prilikom ulaska na Kosovo

Vlada Kosova na jučerašnjoj sednici usvojila je odluku u kojoj se navodi da se svim putnicima koji uđu na Kosovo preporučuje negativan RT-PPCR test, ne stariji od 4 dana. Ministarstvo zdravlja objašnjava da ova preporuka ne znači da je svaki putnik koji ulazi na Kosovo obavezan da ima negativan test. 
Negativan test nije obavezan prilikom ulaska na Kosovo
Prelaz Jarinje (Foto Kim)

„Test nije obavezan i zavisi od slobodne volje putnika koji ulaze na Kosovo, da li žele da urade ovaj test ili ne u zemlji iz koje dolaze“, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se takođe navodi da prilikom povratka u zemlje iz kojih dolaze, građani treba da se informišu da li će im trebati negativan test na kovid-19, kako ne bi imali problema prilikom povratka u mesta u kojima rade i žive.

„Nacionalni institut za javno zdravlje za sada na kovid-19 testira osobe koje putuju van Kosova radi medicinskog tretmana i njihove pratioce“, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021