Saopštenja
Saopštenja

"Ne bavimo se posredovanjem u formiranju kosovske vlade"

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD u Prištini saopštile su u zajedničkom saopštenju da ohrabruju sve političke aktere "da se fokusiraju na težnje naroda Kosova i da neće da se bave posredovanjem u formiranju sledeće kosovske vlade".
Priština (Foto arhiva Kim)

U svetlu nedavnih spekulacija, iz ambasada pet zapadnih zemalja saopšteno je da žele da razjasne njihov stav u vezi sa procesom formiranja kosovske vlade.

"Mi predstavljamo nacije duboko predane demokratskom i nezavisnom Kosovu. Svaka sugestija da naše vlade podržavaju određenu stranku ili kandidata na izborima je netačna... Odgovornost za budućnost Kosova, za kosovske lidere i za samo Kosovo leži samo na vama, na narodu Kosova", navodi se saopštenju.

Iz Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, dve stranke pobednice izbora održanih 6. oktobra, najavili su da će u pokušaju da pronađu rešenje za formiranje nove vlade razgovarati sa predstavnicima zemalja Kvinte.Ostale vesti

Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
  • 21.02.2020
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
  • 19.02.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je smrt dvanaest i ranjavanje 43 ljudi u Livadicama bilo "vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".
  • 16.02.2020
Makron u čestitki Tačiju pozvao i na ukidanje taksi

Povodom 12. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, francuski predsednik Emanuel Makron uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 15.02.2020
Tramp čestitao Tačiju 12. godišnjicu nezavisnosti Kosova
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je telegram čestitke od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 14.02.2020
Kfor: Održana radionica povodom priprema za „Srebrnu sablju 2020“
U sedištu Saveta bezbednosti Kosova održana je pripremna radionica koju je vodio KFOR u okviru priprema za vežbu pružanja pomoći u katastrofama "Srebrna sablja 2020", zakazane  za septembar, navodi se u saopštenju Kfora.
  • 14.02.2020