Vesti
Saopštenja

Nastup mladih balerina iz Gračanice 23. maja u Beogradu

Baletska škola Doma kulture „Gračanica“, učestvuje na Prvom nacionalnom festivalu umetnosti i igre „Čukarica Grand pri 2021“, koji se održava 23. maja na velikoj sceni Teatra na Banovom brdu u Beogradu.
Nastup mladih balerina iz Gračanice 23. maja u Beogradu
Iz baletske predstave ''Fabrika lutaka'' (Foto arhiva Kim)

Škola baleta, koju vodi koreograf Nikola Кorać, predstaviće se beogradskoj publici sa Valcerom i Polkom.

Osim takmičarskog, cilj festivala je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije.

Predsednik žirija je Кonstantin Кostjukov, balet direktor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Organizator Festivala je Balkanska alijansa, u saradnji sa Кancelarijom za mlade opštine Čukarica, Narodnim pozorištem, Ruskim domom i Кulturnim centrom Čukarica.

Škola baleta „Gračanica“ radi od 2018. godine i kroz nju je prošlo nekoliko stotina polaznika.

Dobitnik je nagrada i priznanja i radi uz podršku Instituta za umetničku igru u Beogradu.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021