Vesti
Saopštenja

Nastavljeno izdavanje ličnih karata

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Ilustracija (Foto Kosova Press)

Naime, kako je medijima saopšteno iz kosovskog MUP-a "od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine, pokvaren bio jedan od uređaja za personalizaciju dokumenata, što je onemogućilo izdavanje ličnih dokumenta za građane".

Za popravku uređaja su utrošena tri radna dana.

"Nakon trodnevnog angažovanja tehničkog osoblja Odeljenja za izradu dokumenata u okviru Agencije za civilnu registraciju, danas je popravljen uređaj i odmah je otpočela obrada ličnih dokumenata", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova "obaveštava sve građane da službenici Agencije za civilnu registraciju rade do kasnih časova kako bi ispunili zahteve građana" i da se "nadaju razumevanju".Ostale vesti

Osmani: Destabilizujuće tendencije Srbije na Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa austrijskim ambasadorom u Prištini Kristoferom Vidingerom o najnovijim dešavanjima na severu Kosova.

  • 10.08.2022
Petković: Kurti duva u ratne trube
Jedino što kosovski premijer Aljbin Kurti zna jeste da duva u ratne trube i vodi politiku pretnji i ucena, a da o tome svedoče i njegove poslednje izjave kojima je potvrdio da želi sukobe i da uživa da o ratu govori svakoga dana, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u najnovijem obraćanju javnosti.
  • 10.08.2022
UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022