Vesti
Saopštenja

Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na "RKS" tablice

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Kampanja o preregistraciji vozila (Foto Vlada Kosova)

"Vlada Republike Kosova, Ministarstvo Unutrašnjih Poslova i relevantne institucije, nastavljaju informativnu kampanju za gradjane o opremanju registarskim tablicama "RKS". Informativna kampanja se obraća gradjanima koji poseduju registarske tablice “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA”, ili “ĐA”, a koji od dana 01 septembra 2022 do 31 oktobra 2022 objašnjavajući način kako aplicirati i biti opremljen registarskim tablicama "RKS"", stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su sve kampanje kao video-spotovi, saopštenja, baneri i flajeri, upućeni i distribuirani svim gradjanima bez razlike (na albanskom i srpskom jeziku), u cilju njihovog blagovremenog informisanja, davanja potrebnih pojašnjenja za procedure i kriterijume predvidjenih za opremanje registarskim tablicama "RKS".

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova je, kako navode, posvećeno i nastaviće da se maksimalno angažuje u informisanju gradjana, pomaganju u praćenju neophodnih koraka i nesmetanom odvijanju procesa. Centri za registraciju vozila su nastavili sa pripremama u svim opštinama Kosova.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023
’’Sve dosadašnje vlasti u Srbiji snose odgovornost’’
„Poslednji događaji u Banjskoj pokazuju svu hipokriziju srpske politike i politike nama nametnutih nazovi predstavnika“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima u ime Srpskog nacionalnog foruma, Narodnog pokreta „Otadžbina“ i  Odbora Sabora Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije.
  • 30.09.2023
Tužilaštvo objavilo spisak zaplenjene imovine i predmeta
Specijalno tužilaštvo je potvrdilo da je po njihovom nalogu specijalna jedinica Kosovske policije izvršila akciju na pet različitih lokacija u opštinama na severu Kosova, uglavnom na imanjima koja su prethodno identifikovana kao vlasništvo M.R. i V.R.
  • 29.09.2023
Advokat Goran Petronijević obratiće se u ime Milana Radoičića

Punomoćnik Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević obratiće se javnosti povodom događaja od 24.09.2023. godine, najavljeno je iz Medija centra Beograd. 

  • 29.09.2023
Kancelarija za KiM i SL o upadu Kosovske policije u KBC: Demonstracija sile

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista saopštile su da je jutros Kosovska policija "nasilno upali u Кliničko- bolnički centar Кosovska Mitrovica, kao i u još nekoliko privatnih objekata na severu".

  • 29.09.2023