Vesti
Saopštenja

Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na "RKS" tablice

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Kampanja o preregistraciji vozila (Foto Vlada Kosova)

"Vlada Republike Kosova, Ministarstvo Unutrašnjih Poslova i relevantne institucije, nastavljaju informativnu kampanju za gradjane o opremanju registarskim tablicama "RKS". Informativna kampanja se obraća gradjanima koji poseduju registarske tablice “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA”, ili “ĐA”, a koji od dana 01 septembra 2022 do 31 oktobra 2022 objašnjavajući način kako aplicirati i biti opremljen registarskim tablicama "RKS"", stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su sve kampanje kao video-spotovi, saopštenja, baneri i flajeri, upućeni i distribuirani svim gradjanima bez razlike (na albanskom i srpskom jeziku), u cilju njihovog blagovremenog informisanja, davanja potrebnih pojašnjenja za procedure i kriterijume predvidjenih za opremanje registarskim tablicama "RKS".

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova je, kako navode, posvećeno i nastaviće da se maksimalno angažuje u informisanju gradjana, pomaganju u praćenju neophodnih koraka i nesmetanom odvijanju procesa. Centri za registraciju vozila su nastavili sa pripremama u svim opštinama Kosova.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Položen kamen temeljac za kuću Pirića u Vrbovcu
Zahvaljujući sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju, danas je u Vrbovcu položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 01.10.2022
Šubarić: Procene su da menjamo tri hektara kamenjara za 18 ari puta
"Zbog istinitog i objektivnog informisanja javnosti, ističem da su apsolutno netačna i proizvoljna tumačenja da je Opština Gračanica izvršila zamenu 17 hektara opštinskog zemljišta za 18 ari privatnog zemljišta. Procene stručnih službi su da to neće biti više od jedne šestine pomenute parcele - kamenjara", navela je u saopštenju za medije predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.
  • 29.09.2022
Grnčarska radionica za decu u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ organizuje grnčarsku radionicu „Vredne ruke“ i poziva decu uzrasta od sedam do 12 godina da se prijave za učešće. Broj učesnika je ograničen, navodi se u saopštenju.
  • 29.09.2022
EU nastavlja izgradnju zgrada za raseljene i ugrožene u Gračanici
Izgradnja dve nove stambene zgrade koje finansira EU za 34 porodice koje su više od 20 godina živele u kolektivnom centru Padalište u opštini Gračanica ušla je u drugu fazu, a preseljenje porodica se očekuje u septembru 2023. godine, saopšteno je iz kancelarije Evropske unije na Kosovu.
  • 29.09.2022
GI Srpski opstanak i Zubin Potok: Hitno povlačenje odluke SO Gračanica
GI Srpski opstanak i GI za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.
  • 29.09.2022
Kosovo dobilo više od pet miliona od Evropske komisije
Evropska komisija uplatila je Kosovu 5,25 miliona evra kako bi pomogla u ublažavanju uticaja pandemije kovid-19 i brzog rasta cena energije i hrane.
  • 28.09.2022