„Nastavićemo da šaljemo najbolje vojnike“

Poljska će na Kosovo i dalje slati svoje najbolje vojnike, kazala je danas premijerka te zemlje Eva Kopač u razgovoru sa komandantom Kfora Frančeskom Filjuolom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Eva Kopač i Frančesko Filjuolo (Foto Kfor)

Poljska premijerka koja boravi u poseti Kosovu i komandant Kfora razgovarali su o sveukupnoj bezbednosnoj i socio-ekonomskoj situaciji i ulozi koju Kfor ima na Kosovu, ali i na celom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju Kfora „premijerka Poljske je potvrdila pažnju njene vlade usmerene na tekući dijalog zahvaljujući kom se Kosovo razvija u pravom smeru“.

„Eva Kopač je uverila generala Filjuola da će Poljska nastaviti da podržava Kfor u budućnosti time što će slati, kao što to čini od 1999. godine, svoje najbolje vojnike“, kaže se u saopštenju.

General Filjuolo se zahvalio premijerki na saradnji poljskih vojnika i na njihovoj profesionalnosti i izvanrednom doprinosu ovoj misiji na Kosovu gde kako se navodi „predstavljaju najbolje ambasadore svoje zemlje“.

Nakon sastanka, Kopač je posetila poljski kontigent u Novom Selu. U sastavu Kfora trenutno ima oko 250 poljskih vojnika koji su deo Glavnog štaba, Višenacionalne borbene grupe Istok i Združenog regionalnog odreda Jug. Osoblje iz Poljske takođe učestvuje u misiji Euleksa.

Ostale vesti

  • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

    Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

    Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

  • Hašim Tači otputovao u Japan

    Hašim Tači otputovao u Japan

    Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

  • SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja

    SL: Kurti priziva ratne sukobe, najavom otimanja "Trepče"

    "Srpski narod na Кosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, te ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti na uvek i na svakom koraku, a u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda", saopštila je Srpska lista.

  • Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

    Srpska lista zahteva oslobađanje uhapšenih

    Srpska lista najoštrije osuđuje upad naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije na sever Кosova. “Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu”, navodi se u saopštenju ove političke partije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane